Salut

Comencen a fer proves PRC als temporers de Lleida

La Paeria preveu fer un centenar de tests entre els treballadors de la campanya de la fruita que no disposen d’allotjament

Ahir van ser pocs els que van accedir a fer-se la prova

Els primers tests a temporers que dormen al carrer a Lleida es van començar a fer ahir en una carpa medicalitzada a la plaça del Dipòsit. Professionals del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) van mesurar temperatura i van efectuar les proves PCR als primers temporers que s’hi van atansar, que fins a mitja tarda van ser pocs, tot i que es preveu fer un centenar de proves.

La Paeria oferirà allotjament als qui donin negatiu al pavelló Agnès Gregori mentre que els positius amb símptomes lleus seran derivats a l’hotel Rambla. L’Ajuntament preveu obrir l’1 de juny un pavelló de la Fira de Lleida per acollir temporers.

La gerent de la regió sanitària, Divina Farreny, no va descartar fer una altra “acció intensiva” de cribratge en algun altre punt de la zona fructícola de Ponent en funció de com evolucionin la pandèmia i la campanya.

El dispositiu per detectar casos de Covid-19 entre els migrants de la campanya de la fruita que no tenen allotjament s’ha coordinat entre el Departament de Salut i la Paeria. Els resultats serviran per derivar-los a un allotjament adequat en cada cas. La presentació del dispositiu va tenir lloc després que la plataforma Fruita amb Justícia Social denunciés que a la ciutat hi ha més de 200 temporers sense allotjament que dormen al carrer; una xifra que el consistori rebaixa a 77, segons el recompte de dilluns a la nit, i d’aquests, una vintena serien persones que habitualment dormen al carrer i rebutgen atenció social. Des de la Paeria s’assegura que l’arribada de temporers s’ha anticipat quinze dies al que estava previst perquè n’hi ha molts que s’han desplaçat des d’Itàlia, en comptes de venir del sud de la Península com passa habitualment.

LA FRASE

Ara fem una acció intensiva i després anirem atenent les necessitats que es vagin produint
Divina Farreny
Gerent de les Regions Sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia