Salut

Coronavirus

El global de víctimes de la Covid-19 a l’Estat s’eleva a 27.127 morts

L’últim balanç suma 2 víctimes i especifica que 39 defuncions s’han produït l’última setmana

El total de casos positius confirmats se situa en els 239.429, dels quals 96 s’han diagnosticat el dia anterior

Un total de 27.127 persones han mort per coronavirus al conjunt de l’Estat espanyol des de l’inici de la pandèmia, dos més que a l’anterior balanç. L’última actualització facilitada aquest diumenge pel ministeri espanyol de Sanitat especifica que en els últims set dies s’han produït 39 defuncions, quatre menys que a l’informe de dissabte. Sanitat continua revisant les dades per corregir les sèries històriques, fet que suposa alguns increments en les xifres globals.

Pel que fa al total de casos confirmats, la xifra s’eleva a 239.429, 201 més que al comunicat d’ahir. En les 24 hores anteriors al tancament de l’informe es van diagnosticar 96 infeccions, 175 menys que les notificades a l’actualització de dissabte.

Sanitat detalla que en els últims 7 dies s’ha detectat 2.875 casos i en les dues darreres setmanes han estat 6.944. El ministeri ha corregit la informació poc després d’haver informat per error de 200 diagnosticats menys en els darrers 7 dies (2.684) i 500 menys en les darreres dues setmanes (6.441). A més, 282 dels positius han notat símptomes els últims set dies (38 menys que ahir) i 995 els últims catorze dies (76 menys).

A Catalunya, que continua amb el procés de validació de les dades, la xifra total de morts és de 5.587, els mateixos que aquest dissabte, 11 dels quals han traspassat l’última setmana. Els casos confirmats sumen 59.013, 10 més dels comptabilitzats al total d’ahir. El dia previ es va diagnosticar 10 casos, 1.231 en els últims set dies i 3.050 en les darreres dues setmanes. 77 persones han iniciat símptomes en l’última setmana i 334 en els últims 14 dies.

A banda de les 11 defuncions notificades a Catalunya, l’última setmana han mort 6 a Extremadura, 6 persones a Castella i Lleó, 3 a Madrid, 3 a Galícia, 2 a Aragó, 2 al País Valencià i 2 a La Rioja. Hi ha set comunitats que no han reportat cap mort els set últims dies.

En els últims set dies hi ha hagut 263 hospitalitzacions per la Covid-19, la majoria a Madrid (77), seguida de Catalunya (54). En total, des que va començar l’epidèmia, hi ha hagut 123.871 hospitalitzacions (116 menys que les reflectides ahir) i 11.400 ingressos a l’UCI (4 menys que els notificats ahir). Aquestes diferències es deuen a què el ministeri està fent una validació individualitzada dels casos, de manera que ja adverteixen que hi pot haver discrepàncies amb les dades anteriors. Els ingressats a les UCI l’última setmana han estat 9, dels quals 2 a Catalunya, 2 a Castella-la Manxa, 2 a Castella i Lleó i la els tres restants a Andalusia, Canàries i Madrid, respectivament. que no n’han tingut cap en l’última setmana.El president del Col·legi de Metges de Lleida assegura que la corba de casos de covid-19 a Lleida “és com la del març”

Barcelona

Empresa i Coneixement no tanca la porta a mantenir la descentralització de les proves PAU

Roses

Detenen un home com a presumpte autor de temptativa d’homicidi a Cambrils

Cambrils

El Bus Turístic de Barcelona posa en marxa una ruta panoràmica adreçada al públic local

Barcelona

25 globus aerostàtics s’enlairen a Igualada per retre homenatge als sanitaris

Igualada

Trilla diu que el confinament a casa es manté com a opció al Segrià però insta a esperar l’evolució del cap de setmana

Barcelona

Viu l’estiu a prop de Barcelona

Barcelona

Més contagis, més brots

barcelona
MARTA COCA
DIRECTORA DE LA 080 BARCELONA FASHION

“Hem d’impulsar la moda catalana davant la situació crítica del sector”