Salut

Clínica Girona estrena el primer aparell PET/TC de les comarques gironines

Es tracta d’una nova tecnologia de diagnòstic per la imatge que combina la medicina nuclear amb la radiològica i que fins ara només s’oferia a Barcelona

Cetir-Clínica Girona posa en funcionament aquesta setmana el primer aparell PET/TC que s’instal·la a les comarques gironines. A partir d’ara els habitants de Girona ja no hauran de desplaçar-se a Barcelona per fer-se aquesta prova amb la qual es determina l’abast de malalties com ara les cardíaques, les infeccions, els trastorns de memòria o deteriorament cognitiu, els processos inflamatoris, el càncer o la vasculitis. Aquest equipament, de tecnologia híbrida, permet integrar en una única prova diagnòstica els beneficis de la medicina nuclear i la radiologia convencional, per oferir un diagnòstic per la imatge més precís, ràpid i còmode per al pacient. El Grup Clínica Girona ja va ser pioner en portar la medicina nuclear a Girona, conjuntament amb Cetir, integrada en el Grup Biomèdic Ascires, i torna a ser capdavanter.

Tot i que tenien previst portar l’aparell a les noves instal·lacions de Clínica Girona, el gerent de la clínica, Carles Espígol, va explicar que han optat per instal·lar-la a l’edifici de Joan Maragall i començar a aprofitar-la, segons recull l’ACN. Els pacients tan sols estaran un quart d’hora a la sala mentre es fa la diagnosi, menys del que tardaven fins ara per fer-los altres proves. Els professionals de la clínica van avançar que servirà sobretot per a pacients d’oncologia, cardiologia i neurologia. La directora mèdica del servei de medicina nuclear de Clínica Girona, Sara Guirao, va destacar que es tracta d’una màquina que fa servir un sistema “híbrid”, ja que combina les dues vessants mèdiques, cosa que permet tenir informació “morfològica i funcional” del pacient “amb una sola prova”. El coordinador mèdic de Cetir-Catalunya, Eduard Riera, va destacar la rapidesa amb què es fa la prova.

LA FRASE

Hem prioritzat posar a l’abast de les gironines i dels gironins aquest equipament
Carles Espígol
gerent de clínica girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona