Salut

Coronavirus

El brot en una residència de serveis socials de Lleida suma 5 casos positius entre interns, treballadors i voluntaris

Salut diu que els altres 6 brots estan “sota control”

L’Hotel Nastasi comença a allotjar persones amb el virus o que han tingut contactes estrets amb infectats i no poden fer l’aïllament a casa

El brot de Covid-19 en una residència de serveis socials bàsics de Lleida que es va començar a estudiar dimarts suma 5 casos positius. D’aquests 3 són residents i els altres 2 un treballador i un voluntari.

Salut ha recollit aquest dimecres 71 proves PCR entre els usuaris, treballadors i voluntaris d’aquesta residència (de titularitat privada amb concertació de places públiques) on s’ha detectat el focus. Segons el departament, totes les persones estan aïllades a l’espera dels resultats de les PCR i es tracta d’una residència que havia estat testada en setmanes anteriors i era verda.

Salut ha assegurat que els altres 6 brots detectats a la Regió Sanitària de Lleida (3 en empreses fructícoles, 1 en una empresa agroalimentària, 1 en un bloc d’habitatges de la capital del Segrià, i 1 a la residència de gent gran Castillón) segueixen “sota control” i no es tenen noves dades.


111 persones  allotjades
Aquest dimecres l’Hotel Nastasi ha entrat en funcionament i ha començat a allotjar persones amb el virus o contactes estrets que no puguin fer l’aïllament correctament. L’establiment se suma als altres dispositius disponibles per allotjar persones amb Covid-19 positiu o contactes estrets que no puguin fer l’aïllament correctament als seus domicilis.

Segons Salut, actualment hi ha 111 persones allotjades en diferents dispositius com són l’Hotel Rambla de Lleida, o la casa de colònies La Manreana de Juneda (Garrigues). D’aquests, 61 són positius de coronavirus i 50 són contactes.

El departament de Salut remarca que continuen treballant activament amb ajuntaments, consells comarcals, la Diputació de Lleida i altres departaments de la Generalitat, així com els serveis de prevenció de les empreses, per seguir totes les cadenes de transmissió del virus.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona