Salut

Coronavirus

El jutge ratifica totes les mesures aprovades pel govern per contenir la Covid-19 a Figueres i Vilafant

El titular del Jutjat d’Instrucció número 4 veu proporcionals les limitacions perquè busquen garantir el dret a la integritat física i la protecció de la salut

La decisió, que es pot recórrer, té una vigència de 15 dies amb possibilitat de pròrroga

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Girona ha ratificat íntegrament les mesures aprovades pel govern de la Generalitat per contenir la Covid-19 als municipis de Figueres i Vilafant (Alt Empordà). L’aval del jutjat és per un període de 15 dies, amb possibilitat de pròrroga. La fiscalia s’oposava a la prohibició de reunions de més de 10 persones.

 El magistrat veu “evident” l’increment de casos de coronavirus a les zones on es vol implantar les mesures restrictives i la possibilitat que els dispositius assistencials no puguin assumir la demanda de pacients si no es trenquen les cadenes de transmissió.

És per això que veu justificades i sense discussió jurídica les recomanacions i també les obligacions proposades pel govern "per interès general de la col·lectivitat" per fer front al risc de brots de Covid-19, com la limitació dels aforaments en bars i restaurants.

La fiscalia tampoc discuteix aquestes mesures, moltes d’elles recomanacions, però s’oposa a les limitacions recollides al punt 5 de la petició, que fan referència a reunions i trobades familiars i de caràcter social que apleguin més de 10 persones. El ministeri públic considera que la Generalitat manca de suport legal per implantar-les a menys que les limiti a persones que tinguin símptomes de Covid-19 o hagin estat aïllades o en quarantena per algun motiu.

El jutge, però, creu que en aquest cas la limitació de drets que implica la mesura és “proporcional” perquè busca protegir els drets a la integritat física i la protecció de la salut i “guarda una relació lògica i de necessitat amb la finalitat d'evitar la propagació de la pandèmia”.

La decisió del jutge es pot recórrer en un termini de 15 dies.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona