Salut

Portugal desenvolupa la primera mascareta que inactiva la Covid-19

Després de 50 rentades, encara és efectiva en la reducció de la càrrega viral en un 96%

La pandèmia es manté a l’alça al planeta i acumula 639.000 morts

La MOxATech és la primera mascareta que, en contacte amb el coronavirus, el deixa inactiu. Està elaborada amb un teixit tècnic de diverses capes, i és impermeable i reutilitzable. La mascareta ha estat desenvolupada en un projecte de col·laboració entre diverses empreses i centres científics de Portugal i també està certificada per la Direcció General de les Empreses francesa, perquè el teixit havia estat testat amb èxit per les seves característiques antimicrobianes per l’Institut Pasteur de Lilla, contra el virus H1N1, el coronavirus i el rotavirus.

La mascareta està a la venda des de l’abril, però ahir se’n va donar a conèixer la capacitat d’inactivar el virus, després de la pràctica de diversos tests. Un dels viròlegs de l’institut científic que ha participat en el projecte, Pedro Simas, va assegurar que “fins i tot després de 50 rentades la reducció viral és del 96% després d’una hora de contacte de la Covid-19 amb el teixit”. De moment, sols es pot comprar en botigues de la marca portuguesa MO, disponibles per a tota la UE. Ara bé, el projecte científic s’ha obert a la comunitat, perquè altres marques d’arreu puguin distribuir-la. A escala global, la pandèmia continua assolint xifres de rècord i en tan sols 24 hores ha registrat 225.000 nous casos i ja supera els 639.000 morts globals, segons la Universitat John Hopkins.

El primer país amb més afectació continua sent els Estats Units, que supera el terrible balanç de quatre milions de casos i 145.546 víctimes mortals, després de sumar sols en un dia 73.700 nous positius. Florida va superar ahir Nova York en nombre de contagis, i es va situar en segon lloc després de Califòrnia, amb més de 414.000 casos. Només ahir, aquest estat del sud va comptabilitzar 12.199 nous casos i 124 víctimes mortals.

Tot i l’escalada i el fet de ser el tercer país del planeta amb més morts oficials (45.738) i 61 noves víctimes, el Regne Unit va mantenir ahir els seus plans de retorn a la normalitat, amb l’obertura de gimnasos i piscines. El govern conservador assegura que l’objectiu ara és controlar el coronavirus a través d’un programa de detecció i rastreig, i tancaments selectius. A l’Estat espanyol, amb 272.421 casos i 28.432 morts en total des de l’inici, es mantenen com els territoris més afectats el País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya. Hi ha actius 281 focus; el darrer, declarat ahir a Astúries.

Bolsonaro diu que ja no té el virus

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha donat negatiude la Covid-19. La malaltia li va ser detectada el 7 de juliol i l’ha mantingut confinat des d’aleshores. Des de fa una setmana, i malgrat haver donat positiu en tres exàmens realitzats durant quinze dies, el líder d’extrema dreta va sortir als seus jardins per conversar amb els partidaris. Finalment, ahir va sortir-ne amb moto per reprendre l’agenda oficial d’actes. Brasil és el segon país més afectat pel virus al món i ja hi han mort 85.238 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES