Salut

Les ràtios a Primària seran de menys de 20 alumnes per classe i la mascareta serà obligatòria des dels 12 anys

Torra anuncia que es prohibeixen les trobades de més de 10 persones en l’àmbit públic i privat: “Encarem tres setmanes vitals”

Es faran 500.000 tests a les escoles i instituts entre el 15 de setembre i el 15 de novembre

El govern imposa mesures més restrictives a Terrassa, Granollers, les Franqueses i Canovelles

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest migdia noves mesures per combatre la Covid-19 davant “d’un creixement persistent” de contagis. Així, el govern prohibeix les trobades de més de 10 persones en l’àmbit públic i privat i ha anunciat que s’ha decidit aprovar la reducció de les ràtios a Primària, amb menys de 20 alumnes per aula, i que la mascareta serà obligatòria a partir dels 12 anys..

En la seva compareixença, Torra ha assegurat que el govern està preocupat per la situació de la pandèmia i que “encarem tres setmanes vitals” davant un “creixement persistent”. La segona onada que està vivint Catalunya evidencia, segons ha dit, que la franja d’edat d’ingressats ha baixat perquè “ningú s’escapa” d’aquest virus. “En les properes tres setmanes ens juguem el que passarà a la tardor i a l’hivern”, ha sentenciat.

El pla de tornada a l’escola

Torra ha anunciat que pel que fa a la tornada a l’escola, es garanteix que la ràtio a Primària serà inferior a 20 alumnes per aula, així com també es volen reduir les ràtios als instituts, que normalment estan al voltant dels trenta alumnes per aula. També ha anunciat que la mascareta serà obligatòria a l’escola a partir dels 12 anys i també en funció del risc que hi hagi als territoris, que es pot abaixar l’edat a partir dels 6 anys.

A més , ha anunciat que “del 15 de setembre al 15 de novembre es faran mig milió de test a les escoles i instituts de Catalunya”.

Torra ha reclamat al govern espanyol perquè aprovi un subsidi de conciliació per a aquelles famílies que hagin de cuidar dels seus infants si han de fer la quarantena.

Torra ha convocat per a demà una reunió del consell executiu extraordinària perquè es presenti el pla de Salut i Educació per presentar el pla de la tornada a l’escola.

Prohibició de trobades de més de 10 persones

“Es prohibeixen les trobades de més de 10 persones en l’àmbit privat i públic”, una mesura que ha dit no es contempla en el transport públic ni en el treball ni tampoc afecta al dret de manifestació (sempre que es s’exerceixin les mesures de seguretat). Aquesta mesura restrictiva s’aplicarà, de moment, durant els pròxims 15 dies.

Mesures restrictives a Terrassa, Granollers, les Franqueses i Canovelles

El govern ha aprovat unes mesures concretes i més restrictives per Terrassa, Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que s’apliquen les restriccions que se segueixen a Reus, “un punt més estrictes” que les aplicades a Barcelona i l’àrea metropolitana.

La diferència és la reducció a un 50% els aforaments a bars i restaurants, tant a l’interior com en les terrasses. Durant els propers 15 dies, el govern redueix a un terç l’aforament a qualsevol cerimònia religiosa, i les activitats culturals i esportives es limitarà a la meitat: “Cal baixar la incidència i trobar-nos en una situació més favorable”, ha justificat Vergés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA