Salut

Salut farà demà cribratges a la Seu d’Urgell, Vic i Alcarràs

Demà dimecres, el Departament de Salut posarà en marxa tres cribratges massius més per detectar contagis de Covid-19 a Catalunya. En aquest cas, les poblacions afectades seran la Seu d’Urgell, Vic i Alcarràs, i com a la resta de cribratges intensius fets els darrers dies en altres localitzacions, l’objectiu d’aquestes dues noves campanyes és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

En el cas de la Seu d’Urgell el cribratge durarà fins divendres i s’oferirà voluntàriament a treballadors de la restauració que no se’ls hi hagi realitzat una PCR els dies previs i a tota la població d’edats compreses entre els 16 i els 50 anys, donat que és en aquesta franja d’edat on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

Durant aquests dies es pretén realitzar entre 300 i 500 proves cada dia, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 10% de la població de la Seu d’Urgell en la darrera setmana.

Pel que fa a la ciutat de Vic, les proves també duraran fins divendres i estan dirigides a població asimptomàtica d’entre 15 i 45 anys.

Per últim, pel que fa a la localitat d’Alcarràs, la població diana del cribratge són tant adults com menors, especialment vinculats a l’àmbit de la pagesia, entorns familiars d’empreses hortofructícoles i entorns familiars d’espais residencials.

Complementàriament, a una mostra de menors se’ls realitzarà un test serològic per fer una estimació del nivell d’immunitat en un territori on s’han registrat incidències altes i de manera sostinguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona