Salut

Cribratge massiu a Salt per detectar casos de Covid-19

És el primer que es fa a la regió sanitària de Girona

Es farà de demà a dissabte i es preveuen fer uns 1.500 PCR

Les proves són voluntàries i es faran a la Casa de Cultura Les Bernardes

La franja d’edat escollida per fer la prova és entre els 15 i els 49 anys

El Departament de Salut inicia demà un cribratge massiu durant tres dies a Salt per detectar contagis de Covid-19, el primer que es fa a la regió sanitària de Girona. Les proves que es faran a la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt tenen com a objectiu contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge massiu s’oferirà voluntàriament, i de manera prioritària, a persones d’entre 15 i 49 anys sense símptomes i que resideixin a la zona compresa entre el carrer Major, el passeig Marquès de Camps, l’avinguda dels Països Catalans i el carrer Ramón y Cajal, i a qui no s’hagi fet cap PCR en els dies previs. Segons Salut, s’ha escollit la franja d’edat d’entre els 15 i els 49 anys perquè és la franja en què es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

De dijous a dissabte

La recollida de mostres es farà de dijous a dissabte, a la Casa de Cultura Les Bernardes, de deu a dues del migdia i de tres a set de la tarda, amb personal d’atenció primària. D’aquest cribratge en queden excloses totes aquelles persones que ja presentin simptomatologia o que hagin estat en contacte amb pacients positius, ja que en aquests casos les programaran l’atenció primària i els gestors Covid en un circuit paral·lel.

Durant tres dies es volen fer unes 1.500 proves, de manera que es podria arribar a un 25% de la població de Salt corresponent a l’àrea on se centra la campanya. Per dur a terme la campanya, Salut ha treballat amb la Casa de Cultura, que depèn del Consell Comarcal del Gironès i de la Diputació de Girona, que ha facilitat l’habilitació de l’edifici per a la recollida de mostres, i amb el consistori, que ha col·laborat en la difusió a la població, juntament amb l’equip d’atenció primària, i ha posat a disposició de l’operació agents cívics. També el SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

Les proves PCR que es faran a Salt són gratuïtes i per fer-se-les caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n té, presentar la targeta sanitària individual (TSI). Els resultats es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de La Meva Salut.

Crida a fer-se la prova

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, fa una crida als ciutadans perquè es posin a disposició de Salut per fer el cribratge, “perquè és una oportunitat per detectar els asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió”. Viñas assegura que tant la franja d’edat com les zones on es faran els cribratges “les ha escollit Salut”. “Aquí nosaltres no hi entrem. Senzillament el que fem és col·laborar amb la logística del procés amb agents cívics, protecció civil i la policia local”, explica Viñas. L’alcalde de Salt reconeix, però, que si hi ha un veí d’algun altre carrer de Salt que no estigui a la llista dels que ha triat Salut que es vol fer la prova “ningú li ha de posar cap problema”.

Jordi Viñas comenta que el Departament de Salut ha seguit tota la situació que hi ha al municipi de Salt “i amb les dades que hi havia sobre la taula la Generalitat va considerar convenient fer els cribratges en aquest moment”. “A l’Ajuntament de Salt ens sembla una bona decisió, ja que permetrà detectar els asimptomàtics”, comenta Viñas.

LES XIFRES

25
per cent
de la població de Salt de l’àrea on se centra la campanya podria fer-se proves PCR.
10
del matí
fins a les 2 i de 3 a 7 de la tarda es faran els cribratges massius a Les Bernardes de Salt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

El col·lapse general a Rodalies afecta també al metro de Barcelona

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona