Salut

Sanitat obre la porta a reduir a 10 els dies de quarantena

Simón descarta per ara abaixar a cinc o set els dies d’aïllament, com debaten altres països

Sanitat notifica 26.560 nous positius per Covid-19 a l’Estat, dels quals 2.440 s’han diagnosticat les últimes 24 hores

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del ministeri espanyol de Sanitat, Fernando Simón, ha revelat aquest dilluns que el seu equip “estudia” reduir a 10 els dies de quarantena en el cas de persones que han donat positiu en un test de Covid-19.

“S’està estudiant la possibilitat de deixar de forma inequívoca l’aïllament als 10 dies i oblidar-nos dels 14”, ha reconegut.

Simón ha comentat que s’avalua el risc que implica reduir la quarantena a 10 dies  i el debat està entre els qui mantenen una posició “excessivament temorosa”, que aposten pel “risc mínim”, i els qui defensen que a partir del 7è dia “la càrrega viral és molt baixa i ja no són persones infectives”. En tot cas, ha avisat que per “baixar a cinc o set” com volen fer països com Alemanya “trigarem més”.

En aquest sentit, ha  explicat que a l’Estat ja no es demana als contactes 14 dies de quarantena sempre que es compleixin “algunes condicions prèvies”. Així, en el cas dels contactes, si “als 10 dies té un resultat de PCR negatiu es pot aturar la quarantena”.

Pel que fa a persones que han donat positiu de coronavirus, “si als 10 dies en porten tres sense símptomes i un PRC negatiu no cal continuar amb l’aïllament”. En cas contrari, sí que han de mantenir la quarantena fins als 14 dies.


2.440 nous contagis a l'Estat
Sanitat ha notificat aquest dilluns 26.560 nous positius i 98 morts més per Covid-19 al conjunt de l’Estat en relació amb el total de casos confirmats divendres passat.

Segons l’última actualització oficial, des de l’inici de la pandèmia fins aquest dilluns hi ha hagut 525.549 casos confirmats per proves diagnòstiques. D’aquests, 2.440 s’han detectat el dia previ a l’informe,2.063 menys que divendres.

El darrer balanç eleva el total de defuncions a 29.516, de les quals 237 s’han produït els últims set dies, 19 menys que divendres.

Des que va començar la pandèmia hi ha hagut un total de 137.288 hospitalitzacions, 1.829 de les quals en l’última setmana, i 12.566ingressos a les UCI,  161 els darrers set dies.

El director del CCAES ha advertit que hi ha territoris com Madrid –amb 670 diagnòstics el dia previ– en fase “ascendent”.

El portaveu del ministeri de Sanitat no ha descartat que es pugui produir algun “petit brot” a les escoles, tot i que s’ha mostrat convençut que es podrà controlar amb facilitat i que en pocs dies s’implementaran les mesures de prevenció a les escoles “de forma adequada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia