Salut

La corba baixa a nivells de mitjans d’agost

Encara augmenten les hospitalitzacions i hi ha 132 pacients a cures intensives

La corba de contagis de Covid-19 manté la tendència a la baixa i aplana el camí cap a una represa de l’activitat lectiva i laboral amb menys risc. Després del pic assolit fa dotze dies, el descens s’ha anat sostenint, i ara el risc de rebrot ha baixat fins als nivells que hi havia a mitjans d’agost. Actualment és de 174 punts, i s’allunya cada cop més dels 200 que marcaven l’entrada en la franja de risc molt alt.

En canvi, el que encara creix és la pressió sobre els centres hospitalaris. No és exagerada, però com que els efectes més notables de la Covid sobre la salut triguen uns deu dies a presentar-se respecte al moment de la infecció, encara s’estan rebent les conseqüències de la situació epidemiològica més descontrolada d’uns dies enrere. Així doncs, el Departament de Salut va reportar ahir dues morts, 35 hospitalitzacions més i 9 entrades a la UCI. En total, els centres de salut catalans estan tractant 725 pacients de Covid, 132 dels quals són a cures intensives. A més, cal tenir en consideració que encara hi ha una part dels contagis que passa inadvertida als sistemes de control i cribratge. Els especialistes consideren que la situació òptima seria que el percentatge de proves PCR positives se situés entre un 1 i un 3%, fet que indicaria que hi ha prou volum de proves fetes i la majoria surten negatives. En canvi, aquest valor ara mateix és del 7%. La bona notícia és que també ha experimentat una tendència descendent en els últims dies.

Vergés relleva la seva mà dreta a Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha nomenat Marc Ramentol nou secretari general del Departament de Salut, en substitució de Laura Pelay. L’objectiu és “refrescar i renovar l’equip davant la previsible segona onada de Covid-19” i, segons Salut, s’ha decidit de comú acord entre Vergés i Pelay, amb qui feia “setmanes que parlaven d’aquesta decisió”. Ramentol és metge especialista en medicina interna, des de la passada legislatura era al gabinet de Salut i des de finals del 2018 ocupava la direcció general de Professionals de la Salut. El seu lloc el cobrirà Montserrat Gea, que actualment presidia el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia