Salut

Llum verda a l’ampliació dels hospitals satèl·lit de Can Ruti i Bellvitge

S’hi construiran amb un sistema prefabricat dos edificis “pulmó” polivalents

Sumaran un total de 216 llits d’UCI

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Catalunya ha emès aquest dimarts un informe favorable sobre dos projectes per ampliar els hospitals Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona i el de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, amb dos edificis polivalents, “per raons d’urgència i d’interès públic excepcional”. Els dos projectes, que impulsa el departament de Salut, sumaran un total de 216 nous llits de cures intensives (UCI).

El departament de Territori i Sostenibilitat ha explicat en un comunicat que s’ha donat el vistiplau a la tramitació d’urgència d’aquests projectes per dotar els dos hospitals de mitjans tècnics de reforç per a les necessitats derivades de la pandèmia que puguin sorgir.

A Can Ruti es farà un nou edifici de cinc plantes a la part sud del bloc principal que tindrà un ús sanitari-assistencial en el pati pavimentat al sud de l’edifici principal, davant l’aparcament.

Es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat i oferirà una capacitat màxima de 108 llits d’UCI i una superfície útil d’uns 2.539 m². La superfície total construïda serà de 5.105 m².

La Comissió també ha informat favorablement a la construcció d’un “edifici pulmó” polivalent al recinte de Bellvitge. Es tracta també d’un mòdul prefabricat que permet múltiples funcionalitats per atendre la incertesa que provoca l’evolució de la Covid-19 i per a la normalització del servei després de la pandèmia.

Es construirà amb un sistema estructural prefabricat i oferirà una capacitat màxima per 108 llits d’UCI i una superfície útil de 3.027,46 m².

El nou edifici s’emplaçarà dins del recinte del Campus de les Ciències de la Salut de Bellvitge a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Ocuparà part del terreny lliure d’edificació que actualment es destina a aparcament de vehicles. El nou edifici es disposarà perpendicular a la façana de l’Edifici Tècnic Quirúrgic existent, i hi connectarà amb una passera elevada a nivell de la planta segona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva