Salut

Salut intervé la residència de Segur de Calafell per un brot de covid-19 amb 82 positius

La Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla assumeix la gestió del centre

La Generalitat ha intervingut la residència Calafell Park de Segur de Calafell, on els darrers dies s’ha registrat un brot de covid-19 amb 82 casos -62 treballadors i 20 residents-. La Direcció General de l’Autonomia Personal i la Discapacitat va signar ahir dijous la resolució per actuar davant la situació sanitària i fixar que ara la gestió del centre l’assumeix la Fundació Privada Sociosanitària i Social Santa Tecla. “Aquesta intervenció té l’objectiu principal de fer un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència tant en aspectes sanitaris, com socials, organitzatius i de gestió de qualitat, a curt i mig termini”, assenyala el Departament de Salut en un comunicat emès aquest divendres.

Salut apunta que ha decidit intervenir el centre perquè els darrers informes han constatat que es troba en “una situació excepcional” que fa “impossible” complir les mesures decretades pel Govern en relació a les residències de persones grans i centres sociosanitaris en el marc de la pandèmia.

“Després de visitar el centre, el Servei d’Inspecció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Salut Pública han constatat la necessitat d’obrir un expedient que podria suposar una sanció a la gestora del centre o altres mesures”, remarca el Govern.

Salut explica que la Fundació Santa Tecla s’encarregarà de dotar el centre del personal necessari, mentre els treballadors actuals passaran a estar sota la seva direcció. Així i tot, l’aportació concreta de recursos humans estarà condicionada als resultats d’una auditoria integral inicial amb què es vol determinar l’estat de la residència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró