Salut

Rebutgen suspendre de manera urgent el tancament de Madrid

L’Audiencia Nacional es va oposar ahir a suspendre de manera urgent el tancament de Madrid ordenat pel Ministeri de Sanitat per frenar la pandèmia. La sala contenciosa administrativa va desestimar la mesura cautelaríssima que va demanar un particular, l’advocat Curro Nicolau, contra l’acord del Consell Interterritorial de Sanitat i el Ministeri de Sanitat pel qual es va aprovar el confinament perimetral de deu municipis de la Comunitat de Madrid, que ahir va viure amb normalitat el primer dia laborable amb restriccions. El metro, per exemple, era com un dia normal. El tribunal explica que en aquest cas no concorren els motius d’especial urgència exigits per adoptar una suspensió de l’ordre ministerial sense escoltar a l’altra part, l’Advocacia de l’Estat. Tampoc entén que l’ordre hagi produït una vulneració dels drets fonamentals, perquè l’acord es dirigeix a les comunitats autònomes i no als ciutadans. El particular havia demanat mesures cautelarísssimes perquè, segons ell, el perjudici causat amb cada dia que s’aplica l’acord “és irreparable [...], ja mai podrà reparar-se els dies que no ha pogut gaudir de la seva llibertat personal”. Madrid no va demanar mesures cautelaríssimes, però sí que va impugnar l’ordre ministerial, que l’Audiencia Nacional resoldrà d’aquí a uns dies.

Lleó i Palència

D’altra banda, la Junta de Castella i Lleó va anunciar ahir el confinament de Lleó, amb 124.000 habitats, i Palència, amb 78.000, amb els mateixos criteris de Madrid. A partir de demà i durant 14 dies no es podrà entrar o sortir d’aquests municipis sense un motiu justificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia