Salut

El govern basc decreta el tancament perimetral de tot el territori

Es limita també la mobilitat a fora del municipi de residència habitual

El confinament perimetral s’estableix de les onze de la nit a les sis del matí i es limita les reunions a un màxim de sis persones

El País Basc ha anunciat aquest dilluns decretarà un tancament perimetral de tot el territori. A més, fixa el toc de queda de les onze de la nit a les sis de la matinada.

El lehendakari basc, Íñigo Urkullu, ha justificat les mesures com a conseqüència de l’evolució de la situació epidemiològica. Ha defensat que tenen com a objectiu “contribuir a contenir” la propagació del virus.

Del toc de queda nocturn en queden exemptes les tasques sanitàries, laborals o professionals que es duguin a terme en aquesta franja, entre d’altres excepcions.

A més del tancament perimetral del territori basc, el govern limita l’entrada i sortida de persones del terme municipal on tinguin fixada la residència. Es permetrà, però, la mobilitat entre municipis adjacents de trànsit habitual per fer activitats socioeconòmiques. Les excepcions per a aquest punt són, igualment, les sanitàries, laborals, professionals, educatives de cura de persones dependents, majors o menors.

L’executiu també regula la permanència de grups de persones en espais públics i privats a un màxim de sis persones. L’excepció en aquest cas són els nuclis de persones convivents.

Les normes han estat debatudes i acordades en el Consell Assessor del Pla de Protecció Civil d’Euskadi, segons ha explicat l’executiu.el contrapunt

Reobertura amb peus de plom

Barcelona

El Síndic veu en risc el vot el 14-F i demana canvis legals

Redacció
MARÍA NEIRA
DIRECTORA DEL DEPARTAMENT DE SALUT PÚBLICA I MEDI AMBIENT DE L’ORGANITZACIÓ MUNDIAL DE LA SALUT

“Esperem una campanya de vacunació mai vista en la història”

Barcelona

Recuperant el pols

Girona

Al gener es podran posar les primeres 175.000 vacunes

barcelona

El govern no obeirà el TSJC i no pagarà les escoles que separin

BARCELONA
Societat

CaixaBank posa en marxa la campanya de recollida de joguets

salut

S’amplien les ofertes per als MIR a la regió

societat

Demanen 17 anys de presó per a un cap de la policia de Terrassa