Salut

Salut inicia avui cribratges massius a Olot i Banyoles

Fins divendres es faran proves de detecció de la Covid-19 a persones asimptomàtiques de més de 16 anys

El departament comença per aquests municipis per l’alta incidència que hi ha

Els primers cribratges intensius a la regió sanitària de Girona començaran avui a Banyoles i a Olot. Segons va anunciar ahir el Departament de Salut, s’ha triat aquestes dues poblacions a causa de l’alt risc de rebrot que tenen. Banyoles és el segon municipi català amb més risc en data d’ahir –amb 746 punts– i aquesta setmana s’hi han detectat 94 casos positius. A la capital del Pla de l’Estany, un 12% de les proves fetes (siguin tests antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La situació és molt semblant a la de la setmana passada, en què hi havia un risc de rebrot de 752 i es van detectar 79 positius.

Semblant és també la situació a Olot, on si bé el risc de rebrot és ara de 402, la setmana passada era de 817. Aquesta mateixa setmana a Olot també s’han detectat 70 casos, mentre que la setmana passada se’n van detectar 138. El percentatge de positius és del 7,23%.

Aquests cribratges que es faran durant tres dies a les dues ciutats per detectar la Covid-19 van adreçats a la població asimptomàtica de més de 16 anys. L’objectiu és frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica que s’utilitzarà serà el test antigènic ràpid (TAR).

Espais municipals

Els cribratges intensius disposen de la col·laboració dels ajuntaments implicats, que col·laboren en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública. En el cas de Banyoles, els cribratges es faran de deu del matí a cinc de la tarda en tres pavellons: avui, al pavelló esportiu de la Draga, demà al pavelló Can Puig i divendres al pavelló de la Farga. Salut demana als veïns que hi participin el dia que es faci al pavelló més proper al seu barri.

En el cas d’Olot, els cribratges es faran al pavelló firal d’Olot, al recinte de l’antiga estació.

Pel que fa a la situació general de la regió sanitària de Girona, en data d’ahir, les últimes xifres assenyalen que el nombre de persones ingressades als centres sanitaris és de 247, de les quals 49 estan en situació crítica –sis més que el dia anterior–. També continuen augmentant les víctimes mortals per aquesta pandèmia i ja són 1.105 les persones mortes a la regió sanitària. El que sí que ha baixat és el risc de rebrot al conjunt de la regió, i se situa en 310, una dada, però, encara considerada molt alta, mentre que la taxa de propagació és de 0,79.

LA XIFRA

49
persones
són a les UCI dels centres sanitaris gironins. Són sis més que en la darrera actualització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona