Salut

Els contagiats amb la soca britànica que van arribar a Barajas portaven PCR negativa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, destaca que els quatre casos detectats són lleus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat aquest diumenge que els quatre casos de la nova soca britànica de la Covid-19 confirmats a la Comunitat de Madrid són lleus i corresponen a persones que es van desplaçar des del Regne Unit a Espanya amb anterioritat a què es conegués la presència d’aquesta variant del virus.

En roda de premsa des de la delegació del Govern a Barcelona per informar de l’inici de l’estratègia de la vacunació contra el coronavirus, el ministre de Sanitat s’ha referit a aquests quatre casos confirmats de la B.1.1.7, el nom d’aquesta soca.

Així, Illa ha explicat que tècnics del ministeri de Sanitat i de la conselleria madrilenya estan en permanent contacte per analitzar l’evolució d’aquests pacients que estan lleus i no presenten “símptomes de gravetat”.

Ha detallat que tots ells van arribar a Espanya procedents del Regne Unit amb la PCR preceptiva, però el seu trasllat al nostre país es va produir amb anterioritat al fet que les autoritats britàniques informessin de la presència d’aquesta nova soca del virus.

A més d’aquests quatre casos a la regió madrilenya confirmats hi ha altres tres sospitosos en estudi, tal com va informar ahir dissabte el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de Madrid, Antonio Zapatero.

Segons va explicar va ser el passat dimecres 23 de desembre quan la direcció general de Salut Pública va enviar un avís a tots els centres sanitaris de la regió davant la sospita de possibles casos de la nova soca britànica del coronavirus.

L’alerta es va generar perquè hi havia diversos casos en estudi relacionats amb ciutadans que havien arribat del Regne Unit en dates recents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses