Salut

L’alcalde i un regidor de Riudoms reben el vaccí de la Covid-19 aprofitant la vacunació a la residència d’avis

Sergi Pedret justifica que el centre els va oferir unes dosis que sobraven i que s’haurien hagut de llençar

El batlle creu que si s’hagués negat a vacunar-se això es podria haver interpretat com un senyal de desconfiança cap al vaccí

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret (JxCat), i un regidor del govern van rebre dimarts la vacuna de la Covid-19 a la residència geriàtrica l’Onada.Segons ha avançat Tarragonadigital.com i ha confirmat el mateix Pedret. Salut ha analitzarà els fets.

L’alcalde ha explicat en un comunicat que tots dos van accedir a vacunar-se, a petició dels responsables de la residència, per no haver de llençar dues dosis que havien sobrat de la jornada de vacunació. Segons el seu relat, la persona coordinadora de la residència el va trucar per explicar-li que “s’haurien de llençar” unes dosis perquè, per diferents circumstàncies, algunes vacunes programades no s’havien pogut subministrar. “Des de l’equip de coordinació van decidir que, abans de llençar aquestes vacunes, calia aprofitar-les i van demanar-me de rebre aquesta vacuna jo i una altra persona”, ha dit.

En aquest sentit, ha apuntat que des del centre van considerar que ell era una persona adequada per aprofitar la dosi perquè “per temes de gestió de la crisis sanitària són habituals les reunions de l’alcalde amb la residència i, per tant, consideren oportú fer-ho així”.

Pedret assegura que va seguir les indicacions que va rebre en tot moment dels responsables de la vacunació a la residència, “confiant en el seu criteri, en la seva professionalitat i en els protocols establerts per al desenvolupament del procés de vacunació de la població”.

“A l’empara d’aquests criteris i havent rebut aquesta indicació, vaig considerar que en cap moment soc qui per decidir qui es vacuna o no es vacuna; i menys encara per negar-me a l’oferiment de vacunar-me davant la possibilitat que aquesta vacuna es llenci, cosa que es podria interpretar com una desconfiança meva cap a la seguretat de la vacuna de la Covid-19”, justifica.

“És per aquest motiu que vaig acceptar i em vaig dirigir cap a la residència, ja que la condició era presentar-m’hi en qüestió de pocs minuts perquè probablement la vacuna podia fer-se malbé en poc temps”, afegeix.

El batlle explica també que l’altra persona a qui es va oferir la vacuna no podia arribar-hi a temps, amb la qual cosa es va oferir la dosi a la persona que en aquell moment l’acompanyava. L’alcalde garanteix que el procés es va desenvolupar al vestíbul de la residència “seguint totes les normes de prevenció i sense cap contacte amb residents”.

Segons ha pogut confirmat l’ACN, d’entrada el centre també va oferir una dosi al mossèn del poble, però aquest va declinar la possibilitat de rebre el vaccí.

Fonts del departament han precisat que el personal que coordina la vacunació a la regió sanitària en cap cas va contactar amb l’alcalde, sinó que aquesta va ser una decisió de la residència.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona