Salut

Prop de 50.000 vacunats amb les dues dosis

Aquest dijous ja hi ha 49.056 persones ha tot l’Estat que han rebut la pauta completa  (dues dosis) de la vacuna contra la Covid-19, segons ha informat el ministeri de Sanitat. Aquesta xifra suposa el 4,45% del total de dosis inoculades.

Des del passat 27 de desembre s’ha administrat 1.103.301 dosis dels diferents vaccins (1.087.145 de Pfizer-BioNTech i 16.156 de Moderna), que suposen el 82% de les 1.346.100 dosis rebudes fins ara.

Des d’ahir han rebut alguna d’aquestes dosis un total de 77.364 persones.

Preguntat per la possibilitat de no vacunar amb la segona dosi les persones a qui s'ha administrat la vacuna tot i que encara no els tocava, Simón ha advertit que seria un "segon error" no completar la pauta.

El ministeri de Sanitat ha reiterat que espera poder complir l’objectiu europeu que el 80% de població a residències, professionals sanitaris i grans dependents estigui vacunada al març i el 70% de la població, a l’estiu.

Sanitat confia que s’incrementi el nombre de dosis que rep l’Estat espanyol a mesura que es vagin aprovant les noves vacunes.

En aquest sentit, ha assegurat que la setmana vinent arribaran les mateixes dosis que s’han rebut fins ara, és a dir 351.000 que es podrien estirar fins a les 422.000 si s’administren els sis vials que conté cada dosi i no les cinc que s’inoculen en alguns territoris per la manca de les xeringues adequades.

El secretari de Salut Digital, Informació i Innovació,  Alfredo González, que ha comparegut amb Simón, ha desmentit que Pfizer redueixi en un 17% les dosis que subministra a l’Estat.Els centres penitenciaris catalans tenen 125 interns i 62 professionals positius per Covid-19

barcelona

Demanen la suspensió de la docència presencial a la UAB pel brot de Covid-19 detectat a la Vila Universitària

Cerdanyola del Vallès

Sánchez pressiona per tenir un passaport de vacunació que permeti “recuperar” el turisme a l’estiu

Brussel·les

El Gremi de Restauració lamenta que els restaurants dels centres comercials segueixin tancats

Barcelona

El rei emèrit confirma que ha regularitzat 4.396.000 euros “sense requeriment previ” d’Hisenda

Madrid

El sector de les colònies celebra la decisió del govern i anima a fer reserves

barcelona

Baixen els ingressos, les UCIs i els positius però l’Rt es manté a l’alça

barcelona

Consum retira més de 200.000 mascaretes i 115.000 EPI per incomplir la normativa

Barcelona

El Govern admet que hi ha desplaçaments de gent de fora a la Val d’Aran

Barcelona