Salut

Suport català al programa de Google sobre la vacunació

ISGlobal i l’Observatori Blanquerna verificaran dades i informació sobre vacunes i farmacologia de la Covid

Oferir dades fiables, contrastar informació sobre les vacunes de la Covid 19 i garantir la informació farmacològica sobre el tractament i la vacunació són els objectius d’un programa de la multinacional Google en què prendran part diverses entitats i organitzacions de Catalunya.

La plataforma Verificat serà l’encarregada d’oferir els serveis d’autentificació de dades a mitjans de comunicació catòlics a través d’una eina digital que el consorci crearà i que tindrà el suport dels professionals del Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal) i del web CatalunyaReligio. A més, l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura de la Universitat Ramon Llull realitzarà dos informes de seguiment del context mediàtic sobre la temàtica i l’impacte del projecte. Entre els principals clients hi haurà Aleteia.org, xarxa catòlica mundial d’informació en set llengües diferents. La comunitat catòlica mundial es planteja qüestions ètiques sobre la vacunació i un grup d’experts assessorà l’Església catòlica. Entre ells hi haurà professors de medicina, farmacologia, bioètica i filosofia, com ara Concepció Mestres, degana de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna; Jordi Serrano Pons, d’Universal Doctor i EpidemiXs, i Francesc Torralba, director de la càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull.

El projecte forma part dels 11 seleccionats per Google News Initiative entre 309 propostes de 74 països. Un jurat els va triar com a prioritaris per al Fons contra la desinformació sobre les vacunes contra la Covid 19 de la multinacional tecnològica.

LA XIFRA

11
projectes
ha seleccionat Google per lluitar contra la desinformació sobre les vacunes al món.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia