Salut

Salut difon una enquesta entre professionals per conèixer les seves opinions i necessitats sobre la Llei d’eutanàsia

L’acció pretén fer difusió de la norma i ha de servir per orientar les activitats de formació i divulgació

El Departament de Salut enviarà a determinats col·lectius professionals una enquesta per difondre la nova Llei d’eutanàsia però també per copsar les seves opinions i necessitats. Amb aquesta acció també es busca identificar els punts forts i febles en el procés de desplegament i orientar les activitats de formació i divulgació de la norma entre els professionals, les organitzacions sanitàries, sociosanitàries i residencials.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que Catalunya sempre ha estat “punta de llança” en la reivindicació d’aquest dret i ha asseverat que des de Salut seran “els garants de la mort digna”. L’enquesta és anònima i se’n farà difusió a través dels col·legis de medicina, infermeria, treball social i psicologia.

Les preguntes de l’enquesta pretenen saber el grau de coneixement de la llei, l’opinió dels professionals al respecte i les necessitats que tenen. Es pregunta per exemple si el professional coneix el contingut de la norma; si, en termes generals, està a favor del reconeixement del dret a l’eutanàsia i la seva regulació; quines són les principals dificultats que es poden trobar els professionals per atendre una petició d’eutanàsia i gestionar-la; o si caldria algun tipus de suport per als professionals encarregats de la pràctica de l’eutanàsia.

La creació i difusió d’aquesta enquesta va ser una de les primeres accions prioritàries a fer per part del Grup de Desplegament de la Llei d’Eutanàsia de Catalunya, constituït al febrer. Al grup participen diferents unitats i representants del Departament de Salut i del Servei Català de la Salut, membres del Comitè de Bioètica de Catalunya, l’associació de Dret a Morir Dignament, professionals de cures pal·liatives, intensivistes i professionals de medicina de família, d’infermeria, de treball social, de geriatria, i de psiquiatria i psicologia clínica, entre d’altres. Salut s’ha reunit també amb les societats científiques, la Taula del Tercer Sector i els col·legis professionals, per tal d’incorporar totes les mirades i dotar d’una visió transversal l’aplicació de la llei.

D’altra banda, el Canal Salut incorporarà aviat un espai dedicat a informar sobre la Llei d’eutanàsia, amb materials infogràfics i preguntes freqüents per resoldre dubtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

GIRONA

El Fòrum Gastronòmic mantindrà el format

GIRONA
girona

Retard en la reobertura de la incineradora de Campdorà a causa de la turbina

girona
La crònica

L’alcalde del referèndum

Política

Una escola per als polítics locals

calonge i sant antoni
sequera

El col·legi d’agrònoms alerta que la xarxa de reg perd el 30% d’aigua

barcelona

Els veïns de Sant Ponç de Girona s’activen contra la sala de concerts

GIRONA
societat

El nou format del Fòrum Gastronòmic Girona es repetirà a la propera edició

girona

Multats per arrencar pancartes en suport als líders de l’1-O a Bescanó

girona

El TSJ de Madrid confirma per primer cop una rebaixa de pena per la llei del “només sí és sí”

BARCELONA