Salut

La Generalitat diu que no aplicarà el codi semafòric de risc de covid aprovat pel Congrés

Salut recorda que té plenes competències i les mesures aplicades fins ara han funcionat

El Departament de Salut ha assegurat aquest divendres que la Generalitat té plenes competències per orquestrar les seves pròpies polítiques de salut pública i ja té els seus propis indicadors per aplicar mesures, que s’han aplicat quan ha convingut i han funcionat.

Així ho ha explicat en resposta a la proposta aprovada aquest dijous a la comissió de salut pública del Congrés de Diputats d’aplicar un codi semafòric de colors segons el risc d’incidència de la covid.

Segons aquest codi ara actualitzat, Catalunya hauria de tancar l’interior de bars i restaurants, però Salut diu que ho determinarà segons els seus propis criteris.

D’altra banda, La Comissió de Salut Pública –on hi ha representades les CCAA i el Ministeri de Sanitat– ha aprovat finalment aquest divendres un document que recomana a les Comunitats Autònomes el tancament de l’interior dels locals de restauració al públic quan el seu territori registri un nivell d’incidència de la pandèmia “alta” o “molt alta” a l’escala que van acordar de resposta coordinada.

La mesura afectaria Catalunya i Madrid entre altres. A Catalunya la incidència se situa per sobre el llindar del risc “alt” amb 200,09 casos per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Per demarcacions Lleida se situa a la franja de risc “molt alt” i Barcelona i Girona a la de risc “alt”. A Madrid la incidència és “molt alta” en gairebé tots els indicadors.

El tancament de l’interior dels bars va ser una de les qüestions que no es van poder acordar al Consell Interterritorial de Salut d’aquesta setmana, entre altres per la negativa de la Comunitat de Madrid a incorporar mesures més dràstiques.

Segons fonts del Ministeri de Sanitat el que avui s’ha aprovat a la Comissió de Salut Pública és un document de recomanacions que els governs autonòmics poden aplicar, o no, als seus territoris.

A més de tancar l’interior dels bars i restaurants quan la incidència es trobi en fase “greu” o “molt greu”, la recomanació inclou la reducció dels aforaments en els estadis inferiors de risc “baix” o “mitjà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva