Salut

Hipra preveu tenir la vacuna contra la Covid-19 aquest any

El president del govern espanyol visita la farmacèutica d’Amer i li assegura el seu suport

La consellera de Salut reclama a Sánchez més claredat en la vacunació i resoldre el conflicte polític

Hipra preveu produir 400 milions de dosis de la seva vacuna Hipra SARS-CoV-2 durant el 2022. Així ho va anunciar ahir la farmacèutica, amb seu a Amer, després de rebre la visita del president espanyol, Pedro Sánchez, i d’altres membres del seu executiu. Segons Hipra, la fase d’assajos clínics de la vacuna de proteïna recombinant que ha desenvolupat s’iniciarà al juny i, si aquests culminen amb èxit, començarà a produir la vacuna aquest mateix octubre amb l’objectiu de posar en marxa la comercialització a finals d’any, sempre que s’obtinguin les autoritzacions oportunes. Segons les seves projeccions, el 2023 es podria arribar als 1.200 milions de dosis.

“Veiem en Hipra un dels projectes més esperançadors de les dues vacunes en què esteu treballant i amb aquesta visita us vull traslladar que el govern d’Espanya apostarà per vosaltres.” Amb aquestes paraules, el president de l’executiu espanyol mostrava la seva confiança envers la multinacional farmacèutica. Sánchez, que va visitar la farmacèutica acompanyat de dos ministres –la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque–, va destacar la confiança i “esperança” que té tothom, va dir, “de disposar d’una vacuna espanyola l’any 2021”. “Vull que sigueu conscients que us veiem amb molt bons ulls i que apostarem per vosaltres perquè passi de ser un somni a una realitat en molt poc temps”, va manifestar. Sánchez també va apel·lar a la unitat de les administracions per donar suport a Hipra, perquè “una de les grans lliçons de la pandèmia és que la unió fa la força”, i va recordar que la cooperació publicoprivada ha permès accelerar la producció de vacunes a Europa. Segons Sánchez, això també es pot fer “a escala espanyola”. Pel que fa al ritme de vacunació, el president espanyol va insistir que el seu govern espera disposar de 87 milions de dosis de vacunes entre l’abril i el setembre i que això es traduiria en el fet que, a finals d’any, tothom estigués vacunat a l’Estat.

La consellera de Salut, Alba Vergés, que també va ser a Amer, va aprofitar per “pressionar” el govern espanyol demanant més vacunes i més “claredat” en l’estratègia de vacunació. Segons Vergés, si la Generalitat pogués, “aniria a buscar” les vacunes a Europa. “Com que no podem, a nosaltres ens pertoca exigir a l’Estat espanyol aquestes tasques, perquè la informació sigui clara” i no hi hagi “confusions com les limitacions d’edat”, va dir, i va recordar que ja hi ha dos milions de persones vacunades a Catalunya. Pel que fa a les paraules de Sánchez defensant la unió entre administracions i el sector privat per tirar endavant en moments difícils, Vergés va insistir que “es treballa bé i unit quan els conflictes polítics es resolen” i que així ho havia transmès a Sánchez, que, segons Vergés, va respondre “amb molta prudència”. També la presidenta del Parlament, Laura Borràs, des de les Borges Blanques, va convidar Sánchez a reflexionar sobre el fet que ell pugui visitar la població natal de Carles Puigdemont i l’expresident de la Generalitat no pugui fer-ho. La visita de Sánchez, segons l’ACN, va ser rebuda amb indiferència per la població d’Amer, on va arribar amb una comitiva d’una quinzena de cotxes i un fort desplegament dels Mossos d’Esquadra. Només una vintena de persones van rebre’l amb estelades i crits en favor dels presos polítics.

Vacuna de proteïna

La vacuna Hipra SARS-CoV-2 és una vacuna de proteïna recombinant que ha estat dissenyada per optimitzar la seva seguretat i induir una potent resposta immunitària neutralitzadora del virus de la Covid-19, segons explica la farmacèutica. Es conservarà entre 2 i 8ºC, fet que facilitarà la seva logística i distribució. L’estratègia de vacunació preveu els diversos escenaris de vacunació, l’efectivitat davant diferents variants i la més que probable i cada vegada més necessària dosi de revacunació.

A banda d’aquesta vacuna, Hipra –que té 50 anys d’experiència en el desenvolupament de vacunes, amb un know how únic i considerada un referent en la investigació, producció i comercialització de vacunes– també està duent a terme una línia de recerca en col·laboració amb l’hospital Clínic de Barcelona per al desenvolupament d’una vacuna contra la Covid-19 basada en l’mRNA del virus.

LES FRASES

Amb aquesta visita us vull traslladar que el govern d’Espanya apostarà per vosaltres
Pedro Sánchez
president del govern espanyol
Serien les primeres [vacunes] en l’àmbit europeu que es dissenyen i produeixen aquí
Alba Vergés
consellera de salut

Més de 30.000 PCR

Hipra ocupa el sisè lloc en el rànquing mundial d’empreses productores de vacunes per a la salut animal i és el laboratori que més vacunes innovadores i tecnològiques ha llançat en els últims deu anys, amb un total de 22. Va tancar el 2020 amb una xifra de negoci de 319 milions i per a aquest 2021 preveu un creixement del 13,5%. Hipra té una plantilla de més de 2.000 persones i dedica el 10% de la facturació anual a la investigació i desenvolupament de noves vacunes. A l’inici de la pandèmia va oferir les seves instal·lacions a l’administració perquè s’hi poguessin fer PCR, i en va arribar a fer més de 30.000. Té 39 filials i 11 centres per tot el món i comercialitza els seus productes en més de 100 països. La companyia preveu l’ampliació d’unes instal·lacions a Aiguaviva fins a 114.000 m², amb un pla d’inversió de 472 milions i la creació directa de 580 llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS