Salut

L’ECDC avala que els vacunats es puguin treure la mascareta en trobades entre ells o amb persones que no siguin de risc

El Centre Europeu de Control de Malalties puntualitza que les mascaretes i distància de seguretat s’han de mantenir en espais públics i grans concentracions de persones

L’agència europea dona via lliure per eximir de tests o quarantena als vacunats per viatjar

El Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha publicat aquest dimecres una guia sobre la desescalada on defensa que les persones vacunades es poden treure la mascareta si estan amb altres vacunats.

L’ECDC veu amb bons ulls que en les trobades entre aquelles persones immunitzades o de vacunats amb algú que no tingui patologies de risc no sigui necessari dur mascaretes o mantenir la distància de seguretat. En canvi, recomana mantenir aquestes mesures de prevenció si hi ha alguna persona de risc o en reunions de no vacunats.

A més, puntualitza que l’ús de les mascaretes i la distància de seguretat “s’han de mantenir en espais públics i grans concentracions, independentment de l’estatus de vacunació dels presents”. També veu necessàries aquestes precaucions en zones on hi hagi “una alta circulació de variants preocupants”.

D’altra banda, l’agència europea dona via lliure als Estats membres per eximir de tests o quarantena als vacunats que vulguin viatjar.

“Les autoritats de salut pública poden considerar l’exempció de les persones completament vacunades de les proves repetides en entorns laborals i d’altres comunitats”, afirma l’ECDC en un comunicat.

La directora de l’ECDC, Andrea Ammon, ha assegurat que “és encoratjador tenir evidències científiques que indiquen com la immunització pot permetre lentament la relaxació de mesures com l’ús de màscares i el distanciament físic”.

En aquest sentit, l’agència europea considera que cal un “desplegament ràpid i eficaç” de la vacunació per permetre “una relaxació més forta de les mesures” per als immunitzats.

“Confiem que l’augment de la cobertura de la vacunació tindrà un impacte positiu i directe a l’hora de tornar a la vida normal”, ha defensat Ammon.Les reserves de les agències de viatges augmenten un 10%

Barcelona

El control d’aforament a les capçaleres del Ter i del Freser comença per Sant Joan

queralbs

Fins a un 15% dels pacients amb Covid poden tenir símptomes persistents setmanes i mesos després de la infecció

Barcelona

L’accés a la Barceloneta des de la platja estarà tancat durant la revetlla

barcelona

El BIOCOMSC confirma un creixement “significatiu” de l’epidèmia i una tendència a pujar cada cop més ràpid

Barcelona

Roses restringirà l’accés de vehicles al Parc Natural de Cap de Creus amb una barrera al mirador de Punta Falconera

Roses

Repunt de casos i de la Rt, que torna a superar l’1

barcelona

El 6,4% de la població europea pateix depressió, segons un estudi

barcelona

El Mobile Week concreta el seu programa del 8 al 10 de juliol a Figueres

FIGUERES