Salut

L’ECDC avala que els vacunats es puguin treure la mascareta en trobades entre ells o amb persones que no siguin de risc

El Centre Europeu de Control de Malalties puntualitza que les mascaretes i distància de seguretat s’han de mantenir en espais públics i grans concentracions de persones

L’agència europea dona via lliure per eximir de tests o quarantena als vacunats per viatjar

El Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha publicat aquest dimecres una guia sobre la desescalada on defensa que les persones vacunades es poden treure la mascareta si estan amb altres vacunats.

L’ECDC veu amb bons ulls que en les trobades entre aquelles persones immunitzades o de vacunats amb algú que no tingui patologies de risc no sigui necessari dur mascaretes o mantenir la distància de seguretat. En canvi, recomana mantenir aquestes mesures de prevenció si hi ha alguna persona de risc o en reunions de no vacunats.

A més, puntualitza que l’ús de les mascaretes i la distància de seguretat “s’han de mantenir en espais públics i grans concentracions, independentment de l’estatus de vacunació dels presents”. També veu necessàries aquestes precaucions en zones on hi hagi “una alta circulació de variants preocupants”.

D’altra banda, l’agència europea dona via lliure als Estats membres per eximir de tests o quarantena als vacunats que vulguin viatjar.

“Les autoritats de salut pública poden considerar l’exempció de les persones completament vacunades de les proves repetides en entorns laborals i d’altres comunitats”, afirma l’ECDC en un comunicat.

La directora de l’ECDC, Andrea Ammon, ha assegurat que “és encoratjador tenir evidències científiques que indiquen com la immunització pot permetre lentament la relaxació de mesures com l’ús de màscares i el distanciament físic”.

En aquest sentit, l’agència europea considera que cal un “desplegament ràpid i eficaç” de la vacunació per permetre “una relaxació més forta de les mesures” per als immunitzats.

“Confiem que l’augment de la cobertura de la vacunació tindrà un impacte positiu i directe a l’hora de tornar a la vida normal”, ha defensat Ammon.Les flors de l’esperança

GIRONA
L’obelisc de Celrà el va instal·lar l’Ajuntament

L’obelisc de Celrà el va instal·lar l’Ajuntament

CELRÀ

La fiscalia fa costat a noves restriccions proporcionades

barcelona

La discriminació per utilitzar el català, al jutjat

El prat de llobregat

Divisió a la UE per la suspensió de les patents

Brussel·les

Cal més inversió per revertir l’estancament de l’educació

Barcelona
Societat

Un pis per recomençar

GIRONA

La Marxa dels 40 km, aquest diumenge amb molta seguretat

BANYOLES

Ustec vol més recursos per evitar agressions com la de Vidreres

VIDRERES