Salut

Barcelona vol acollir la seu de la futura Autoritat Europea per a les Emergències Sanitàries

Salut i Ajuntament comencen a treballar perquè l’organisme que vol impulsar la Comissió Europea arran de la Covid-19 s’instal·li a la ciutat

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han mantingut els primers contactes perquè Barcelona sigui la seu de la futura Autoritat Europea de Preparació i Resposta Davant d’Emergències Sanitàries (HERA).

La Comissió Europea (CE) va decidir el novembre passat impulsar la creació d’aquesta agència arran de la crisi de la Covid-19. L’HERA, que podria entrar en funcionament l’any 2013, ha de servir per enfortir la coordinació de la Unió Euopea davant de grans emergències sanitàries transfrontereres, com la mateixa Covid-19. Seria una agència equivalent a l’Autoritat Biomèdica de Recerca i Desenvolupament Avançat - BARDA - dels Estats Units.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van acordar la setmana passada donar impuls a la candidatura i engegar el procés per presentar-la a la Comissió Europea. Segons fonts de Salut i de l’Ajuntament, l’objectiu és crear un grup de treball entre la Generalitat i el consistori per elaborar la proposta i recollir adhesions de les altres administracions públiques i d’entitats de recerca i innovació en l’àmbit de la biomedicina.

Així mateix, la Generalitat ha comunicat a la ministra de Sanitat, Carolina Arias, i a la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, la intenció que Barcelona aculli l’HERA. I, segons fonts de la conselleria de Salut i d’Exteriors, en els propers dies està previst seguir mantenint contactes amb el Govern de l’Estat.

Salut i Ajuntament també volen mantenir contactes amb el teixit públic i privat de recerca i innovació de biomedicina i ciències de la salut i altres agents socials perquè donin suport a aquesta candidatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona