Salut

Coronavirus

La pressió sobre les UCI continua a l’alça a l’Estat

Fernando Simón augura que l’increment d’ingressos continuarà fins la setmana vinent però es mostra optimista amb l’evolució del conjunt de la situació epidemiològica

El director del CCAES veu factible tenir el 70% de la població vacunada al juliol

La pressió de la Covid-19 a les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals espanyols ha mig punt des de divendres i més d’un punt des del passat dilluns, segons les dades del ministeri de Sanitat.

L’últim informe sobre l’evolució de la pandèmia eleva a 3.488.469 el total de contagis acumulats, 19.852 més que divendres, i a 77.738 el total de morts, 147 més.

La incidència acumulada de casos dels darrers 14 dies (IA14) es manté en els 235 casos per cada 100.000 habitants i la positivitat dels últims set dies baixa 6 dècimes, fins al 7,4%.

En la roda de premsa d’aquest dilluns per valorar les últimes dades epidemiològiques, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha manifestat que aquestes dades apunten que l’evolució de la pandèmia no va en la línia d’una “situació com a la segona o tercera onades”, però ha matisat que aquest pronòstic es complirà “sempre que continuem amb la vacunació com fins ara i mantinguem les mesures de prevenció”.

“L’evolució mostra molts senyals d’esperança, però cal ser molt prudents perquè hi ha incidències molt altes”, ha recordat Simón.

A més, ha constatat que aquesta evolució favorable no ha alleujat la pressió de la Covid-19 sobre les UCI, que és del 23,35% en el conjunt de l’Estat amb un total de 2.356 pacients , 59 més que divendres. El portaveu de Sanitat ha pronosticat que l’augment d’ingressats a les UCI continuarà augmentat fins a mitjan setmana vinent, on ha situat el pic d’aquest creixement.

En aquest sentit, ha explicat que si decreixi l’increment de la transmissió registrada les setmanes anteriors, també començaran a baixar els ingressos a les UCI.

En aquest context, Simón ha explicat que la mitjana d’edat de les persones que entren a les unitats de crítics s’ha reduït en tres anys respecte de les anteriors onades, un fet que ha atribuït a la vacunació. “Ara hi ha persones més joves [a les UCI] perquè protegim amb les vacunes la gent gran”, ha afirmat.

A més, ha destacat que la reducció dels ingressats a les UCI “dona més esperança que tinguin un pronòstic millor a llarg i mig termini i menys probabilitat de morir”. La mitjana d’edat dels morts per Covid-19 també ha baixat dels 82 als 79 anys.


D’acord amb l’últim informe, aquest dilluns hi ha un total de 10.380 persones hospitalitzades amb Covid-19, 391 més que divendres, que ocupen el 8,26% de les places disponibles (+0,33).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA