Salut

Salut alerta que entre el 8% i el 10% de les persones amb cita prèvia per vacunar-se no hi acudeix

Argimon recorda que si no s’hi pot anar cal desprogramar la cita per no malbaratar les dosis i no complicar l’organització

Cabezas assegura que el “rebuig manifest” al vaccí contra la Covid-19 és “molt baix”, al voltant de l’1%

Salut ha alertat aquest dimarts que fins a un 10% de les persones que s’inscriuen per vacunar-se contra la Covid-19 al final no s’hi presenten, cosa que complica l’organització de la campanya d’immunització.

“Si programem una cita i no podem anar-hi per algun imponderable és necessari que la desprogramem”, ha demanat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, a la roda de premsa setmanal per informar sobre la campanya de vacunació. El responsable de Salut ha detallat que “entre el 8% i el 10%” de les persones que demanen cita després no hi s’hi presenten.

“Això complica molt el pla de vacunació”, ha lamentat Argimon.

El portaveu de Salut ha recordat que un cop descongelades, les safates de vacunes de Pfizer/BioNTech caduquen als cinc dies. “L’obres dilluns i dijous i divendres la situació es complica perquè s’acumulen” les dosis de les persones que no acudeixen a la cita, ha explicat. Aquestes situacions es produeixen sobretot en els punts de vacunació addicionals i no tant als Centres d’Atenció Primària.

En previsió d’aquestes situacions existeixen “fulls de rescat” amb noms de persones a les que trucar per no malbaratar cap dosi. Són usuaris que inicialment no tenien cita però se’ls convoca per tal d’aprofitar aquestes dosis.

Això, però, suposa un “sobreesforç afegit” al personal sanitari, que ha de vacunar i alhora buscar nous candidats per a les dosis sobrants. Argimon ha concretat que “per cada cita que no s’omple, els equips han de fer tres trucades per recol·locar les vacunes”. Ha posat d’exemple que si mig miler de persones no acudeixen a la cita, s’hauran de fer “1.500 trucades”.


Rebuig testimonial
El departament de Salut desconeix el motiu d’aquestes absències perquè no desprogramen la reserva. En canvi, les persones que expressen la negativa a vacunar-se és de l’entorn de l’1%. “El rebuig manifest a la vacunació és molt baix, i està al voltant de l’1 per cent o menys”, ha destacat la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas.

D’altra banda, Salut estima que a mitjan juny hauran rebut almenys la primera dosi de la vacuna el 75% dels majors de 50 anys, que és precisament el col·lectiu amb més risc d’hospitalització per la Covid-19. Fins ara han rebut la primera punxada un total de 2.193.187 persones, gairebé un terç (32,9%) de la població major de 16 anys. Les persones que han completat la pauta ja superen el milió (1.050.769) i són prop del 16% (15,8%) dels majors de 16 anys.

Argimon ha confirmat que els agents de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional espanyola desplegats a Catalunya “ja estan vacunats en proporció similar a la d’altres cossos” de seguretat.Un suposat frau policial dóna un gir de 180 graus al cas de Marcel Vivet

barcelona

Josep Maria Casasús, ‘honoris causa’ per a la comunicació a la UdG

GIRONA

Salut es posa en guàrdia per l’augment de la variant delta

Barcelona

Nou geriàtric a Palamós per treure profit del mar

PALAMÓS

Concerts a l’hospital Trueta i al Santa Caterina

girona
Els sis mossos acusats d’una agressió racista al Bages aniran a judici
societat

Els sis mossos acusats d’una agressió racista al Bages aniran a judici

societat

Presentació del dietari de Subirats

Teatre, música i robòtica com a suport en 15 escoles de Salt

salt

Cultura a través del menjar a la Taverna d’El Foment de Girona

girona