Salut

Cinc milions de dosis repartides a tota velocitat

L’última setmana se’n van posar mig milió i ara ja s’ha obert la franja fins als 40

Salut va obrir ahir la vacunació als nascuts entre el 1977 i el 1981, completant així la disponibilitat de dosis a la població en la quarantena just quan el repartiment assoleix velocitat de creuer i se superen els cinc milions de dosis inoculades. Només la setmana passada se’n van punxar prop de mig milió (concretament, 467.900) però la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, creu que encara es pot anar més enllà: “Els caps de setmana, per exemple, l’ocupació de les cites és més baixa que entre setmana”, indica, tot recordant l’esforç dels equips de vacunació.

On, de moment, es manté la idea de no fer cap esforç addicional és en l’administració de segones dosis en llocs de vacances o segones residències. Salut recorda que la logística ja és prou complicada i que les vacunes es reparteixen en funció de la residència habitual de la població. Amb tot, sí que estudiarà “cas per cas” fer-ho en cas de llargues estades o canvis de domicili. En qualsevol cas, el Ministeri de Sanitat encara debat aquesta qüestió i, per tant, no es descarta que la pròxima actualització de l’estratègia de vacunació encara pugui comportar sorpreses en aquest sentit.

Salut també està fent certes modificacions en la vacunació, en aquest cas en les segones dosis d’AstraZeneca. Tendeix a avançar-les de les 12 a les 10 setmanes per garantir més protecció davant l’amenaça de la variant delta (de l’Índia).

D’altra banda, des que dimarts a la tarda es va habilitar el sistema per generar els certificats digitals de Covid per poder viatjar per Europa, Catalunya ja n’ha expedit més de 154.000, fonamentalment de vacunació.

La reobertura de l’oci nocturn es negocia avui

La Generalitat es reunirà avui amb representants del sector de l’oci nocturn per acordar les mesures de la reobertura, que encara no té una data fixa però que ja depèn del govern català. “Serà pròximament, en un període d’unes setmanes”, segons indica la secretària de Salut Pública. La doctora Carmen Cabezas evita especular sobre dates o mesures i només assenyala que busquen una reobertura que sigui “la més adient per a tothom”, tenint en compte també la “recuperació econòmica” d’un sector que fa mesos que està tancat a causa dels contagis de la Covid-19. També hi tindran a veure els marcadors epidemiològics, que milloren un dia més. “La situació és bona”, constata Cabezas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Els càmpings porten al TSJC la prohibició d’omplir piscines

barcelona
societat

Un grup d’assessors i els veïns d’Alella diran la seva sobre el futur de la Miralda

alella

SOS Costa Brava adverteix de diverses tales massives d’arbrat

GIRONA
societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

Santa Pau
OLOT

Aposten per una intervenció d’arquitectura social al nucli antic

OLOT
Societat

Demanen acabar amb el bloqueig de presons per a no afectar el drets dels reclusos

Barcelona
alimentació

Aliments innovadors amb proteïnes, premis Innoval

L’Hospitalet de Llobregat
GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Treballadors reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona