Salut

L’oci nocturn obrirà a partir del 21 de juny amb ball sense distància i mascareta

Es permetrà un 50% d’aforament a l’interior i el 100% a l’exterior, i la consumició s’haurà de fer assegut

Les discoteques i bars musicals podran tancar a les 3.30h de la matinada

El govern i el sector de l’oci nocturn han acordat aquest divendres la reobertura dels establiments a partir del dilluns 21 de juny, uns dies abans de Sant Joan, amb un aforament limitat al 50% a l’interior i el 100% a l’exterior. També han pactat poder ballar dins dels locals amb mascareta, sense distància de seguretat però sense poder beure begudes a la pista de ball. A més, les discoteques i bars musicals podran tancar a les 3.30h de la matinada, amb mitja hora més de marge per poder buidar les sales. Només es podran consumir begudes asseguts i caldrà fer un registre de les persones que entren al local, que caldrà guardar durant un mes..

Ara les mesures acordades entre el govern i el sector ha de rebre el vistiplau del Procicat, segons ha informat el departament de Salut .

En un comunicat, la patronal de l’oci nocturn Fecasarm celebra que finalment el Govern permeti la reobertura, tot i que havia demanat que fos abans del 21. El Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província alerta que l’aforament es reduirà si cal posar taules i cadires.

Fecasarm ha titllat la reunió d’”històrica” després que justament aquest divendres el BOE publiqués la resolució del Ministeri de Sanitat que dona facultats a les comunitats per decidir sobre la reobertura de l’oci nocturn. L’acord ha de passar pel Procicat.

La patronal ha celebrat que es permeti l’ús de la pista de ball, amb mascareta però sense distància. No s’hi podrà consumir. Des del Gremi de Discoteques de Barcelona i Província han afegit que només es podrà beure si s’està assegut, en grups de sis persones en interiors i de 10 a l’exterior. En aquest punt, des del gremi han alertat que això farà que l’aforament acabi sent en la pràctica del 30%. Hi haurà venda anticipada i s’haurà de fer un control de la traçabilitat de totes les persones que entrin.

Les discoteques de més de 500 metres quadrats hauran de perimetrar la pista de ball. Ramon Mas, secretari general del gremi, ha indicat que estan “contents” per aquest “primer pas”, tot i que esperen més flexibilitzacions més endavant. Segons ell, hi ha el compromís de revisar les condicions cada 15 dies.

David López, president de Fecasarm i de l’Associació Front Marítim Barceloneta, també ha aplaudit la reobertura, però ha incidit en la importància d’aquesta revisió cada 15 dies d’acord amb l’evolució de les dades sanitàries. “Els empresaris arrosseguen molts deutes i han de poder aprofitar la temporada al màxim”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona