Salut

Els hospitals ja comencen a estar sota pressió

Pugen els casos greus i els ingressats s’acosten al miler

Es vacunarà els fills de sanitaris perquè no els encomanin

Els hospitals comencen a notar la cinquena onada amb més ingressats i més casos greus. El nombre d’ingressats ahir ja vorejava el miler, amb 980, i els que s’estan a les UCI ja 182. Els índexs de contagis comencen a estabilitzar-se, però la mobilitat de Sant Joan està arribant als hospitals. L’augment lent però constant des de fa dues setmanes ha obligat els responsables hospitalaris a prendre decisions més dràstiques, que van més enllà de les restriccions en horaris o de visites als malalts de Covid: vacunar els fills dels sanitaris, davant del perill que la pandèmia descontrolada entre la joventut acabi accentuant la falta de sanitaris i metges.

Les vacances del juliol i sobretot, els casos de sanitaris infectats en el seu entorn familiar –ja 827 ahir– han fet que Salut aconselli als hospitals vacunar els fills dels empleats. L’hospital Clínic i el Sant Pau van posar-se ahir ja en marxa i el departament va decidir universalitzar la mesura a mitja tarda. El del Mar ja ho feia des de fa dies. A diferència d’altres onades, els sanitaris contagiats no ho han estat a la feina, sinó a casa o al seu entorn familiar. Els joves de 16 a 29 anys convivents amb sanitaris entraran en la franja que ja es pot vacunar, doncs, malgrat que el segment acredita encara un baix percentatge de punxades (16,6%).

La vacuna no assegura que no pugui haver-hi una infecció, però sí que redueix substancialment el risc de complicacions. Per aquest motiu la gran majoria de sanitaris contagiats son asimptomàtics, però igualment han d’estar de baixa i guardar quarantena per evitar contagis. “No ens podem permetre, en la situació en què estem, més baixes; és un element important per garantir que tot el personal està a disposar”, assegurava el cap del servei de malalties infecciones del Clínic, Àlex Soriano.

En aquesta mateixa línia, el conseller Argimon va explicar ahir que avançaran a 4 setmanes l’interval per posar la segona dosi de la vacuna AZ a la franja d’entre 60 i 69 anys, per fer front a la variant Delta.

I avui començaran diversos cribratges entre la població jove en localitats on s’han detectats brots, com ara Sant Cugat del Vallès i Lleida.

LA XIFRA

980
ingressats per Covid hi havia ahir als hospitals, amb 22 crítics més, que ja són 182.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles