Salut

Darias diu que s’alenteix la sisena onada

La ministra anuncia un nou sistema de vigilància de la covid i diu que avui es limitarà el preu dels tests d’antígens

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va subratllar ahir, després del Consell Interterritorial de Salut amb els responsables de Salut de les comunitats autònomes, que la velocitat de creixement dels contagis s’ha “alentit” durant l’última setmana. També va recalcar que, malgrat que la incidència acumulada supera els 3.000 contagis per cada 100.000 habitants, la sisena onada no és com les anteriors gràcies a les altes cotes de vacunació i a les característiques més lleus de la variant òmicron.

En aquest sentit, va dir que, segons les dades de dimarts, l’ocupació dels hospitals era d’un 13,5% i la de les UCI, d’un 23%, uns percentatges molt inferiors als registrats en la tercera onada, tot i que la transmissió en aquests moments és “tres vegades superior.”

Nou sistema de vigilància

La ministra va anunciar que aplicarà nous “mètodes de vigilància i control” del coronavirus un cop acabi la sisena onada, una mesura que, segons va assegurar, les comunitats autònomes van avalar en el Consell Interterritorial de Salut.

Tot i que no va concretar com seria aquest nou sistema de vigilància, Darias entén que la pandèmia entra en una “nova fase” i que això implica fer canvis: “Es tracta de veure com farem aquesta transició, que serà complexa. Hem de passar d’una vigilància de l’emergència a una que sigui sostinguda.” “Volem preparar-nos per a nous escenaris futurs”, va assenyalar la ministra, que creu que tot indica que es va cap al final de la pandèmia per entrar en una situació d’endèmia, afirmació que va pronunciar amb “tota la cautela.”

Darias va dir que la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments limitarà avui el preu màxim dels tests d’antígens amb l’objectiu que sigui “com més assequible millor”, però no va avançar amb quina forquilla de preus treballa la comissió.

Per últim, també va fer una crida a la vacunació de les dones embarassades i, sobre la possibilitat d’iniciar la vacunació de les terceres dosis als majors de 30 anys, va confirmar que la Comissió de Salut Pública abordarà avui la necessitat d’avançar amb l’administració de les dosis de reforç a nous grups d’edat.

LA FRASE

Tot indica que estem en una nova fase de la pandèmia i que amb el temps anem cap a una endèmia
Carolina Darias
MINISTRA DE SANITAT

Decennals a Valls, però amb algunes colles de baixa

L’Ajuntament de Valls va presentar ahir l’acte més important de les festes Decennals que cada deu anys es fan a la ciutat, la trobada castellera de totes les colles de Catalunya. Les Decennals es van traslladar a aquest gener per la pandèmia i ara la sisena onada posa en perill la trobada de totes les colles, perquè algunes se n’han començat a desmarcar. L’alcaldessa, Dolors Farré, va explicar ahir que s’havia canviat la ubicació de la trobada per evitar aglomeracions i que s’ha traslladat al passeig de l’Estació, una avinguda de deu mil metres quadrats. Farré va remarcar que la trobada de colles “tindrà més mesures de seguretat i aïllament de les que caldrien” i va instar les agrupacions a fer-hi els millors castells que puguin, tenint en compte que durant el 2021 no hi va haver temporada castellera. L’actuació havia de ser un gran reinici per al món casteller, però colles com ara els Minyons o els Capgrossos, entre d’altres, han renunciat a ser-hi per la covid. Els Castellers de Vilafranca esperen les condicions del dia 30 per decidir-ho. L’aplec preveu reunir 80 colles i 8.000 castellers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES