Salut

El descens de la grip podria donar pas a la covid

Cabezas creu que la protecció dels majors de 60 anys és millorable

Catalunya ha superat el pic de casos de grip, segons els informes amb què treballa el Departament de Salut, que es faran públics avui, i l’afectació del virus gripal ha estat menys intensa del que es preveia inicialment. Malgrat que les dades poden tenir un cert biaix per l’excepcionalitat de les dates, el descens de contagis de grip és clar i parteix d’un punt àlgid més baix del que s’esperava. Ara, però, els especialistes en salut pública estaran atents a veure si el SARS-CoV-2, que ha estat força inactiu les darreres setmanes, aprofita aquest espai lliure per expandir-se de nou. En aquest sentit, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, recorda que un 85% dels catalans tenen algun tipus d’immunitat contra la covid. Amb tot, la doctora anima els majors de 60 anys a vacunar-se, perquè només un 55% tenen aplicada la darrera dosi de record, mentre que entre els majors de 80 anys el percentatge puja fins al 76%. “Per cada major de 80 anys ben vacunat que hi ha a l’UCI, n’hi ha quatre que no tenien la dosi de reforç i vuit no vacunats”, deia la doctora ahir a Catalunya Ràdio, i aclaria que l’impacte assistencial actual de la pandèmia és baix.

Des de Salut es vigilarà amb atenció quin efecte poden tenir les trobades nadalenques en la circulació dels virus i es reclama una certa unitat de control a escala europea dels viatgers procedents de la Xina. Cabezas lamenta que hi hagi exigències dispars entre els estats i demana que s’unifiquin els criteris, per bé que recorda que les variants que circulen en aquell país no difereixen gaire de les que circulen a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia