Salut

Salut incorporarà l’estudi de càrregues de treball en el pla per millorar les llistes d’espera

El govern també es compromet amb el sindicat d’infermeria SATSE a impulsar un pla sobre la mobilitat dels professionals en l’atenció domiciliària

El Departament de Salut ha acordat amb el sindicat d’infermeria SATSE incorporar al pla de millora de l’accessibilitat al sistema de salut un estudi sobre les càrregues de treball d’infermeria. Ho ha explicat la conselleria a través d’un comunicat en què ha indicat que també introduirà mesures per impulsar un pla específic sobre la mobilitat dels professionals en l’atenció domiciliària dins la primària. Ambdues parts ho han decidit en una trobada celebrada aquest dimarts a la seu de Salut. El Departament també s’ha compromès a contemplar l’estudi de qualitat i seguretat de l’atenció del pacient durant el canvi de torn d’infermeria en la taula d’harmonització sobre les condicions laborals dels professionals del sistema públic.

A més, s’impulsarà l’aprovació de l’acord de govern per la compatibilitat laboral dels professionals d’infermeria entre dos centres del Sistema Sanitari Públic. Per altre costat, el Departament ha comunicat la impossibilitat d’assumir la demanda de crear una taula d’infermeria perquè “no es disposa del consens mínim al sector”.

El sindicat ha valorat positivament els avenços assegurant que es tracta de demandes que “milloraran l’activitat professional de les infermeres, llevadores i fisioterapeutes de primària i la qualitat assistencial”. En aquest sentit, recorda a la Conselleria que el compromís “ha estat explícit” i que s’ha de desenvolupar “amb la màxima celeritat”.

Tot i això, també ha assegurat que mantindrà la pressió per aconseguir que el 25% del pressupost de Salut es destini a l’atenció primària i que hi ha “qüestions essencials” que s’han de finançar com l’augment de la plantilla estructural, les places d’infermera especialista, l’adequada dotació de recursos materials o els mecanismes de seguretat per prevenir les agressions al lloc de treball, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins