Salut

salut

El govern destina 50 milions a ajuts per retirar amiant i posar plaques solars

Es destinen 10 milions a la retirada del material perillós per la salut en habitatges i 40 en edificis industrials, comercials i agropecuaris

El govern ha obert el termini de dos mesos per sol·licitar ajuts a la retirada de residus de materials d’aïllament i construcció que continguin amiant i a la instal·lació de plaques solars en aquestes cobertes afectades després que avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica la convocatòria. La primera línia dels ajuts destina 10 milions per retirar els residus d’amiant en aïllaments i material de construcció dels habitatges particular, i els poden sol·licitar persones físiques o jurídiques públiques i privades i comunitats de veïns.

Per primer cop es destina una segona línia de 40 milions per extreure i gestionar l’amiant i instal·lar plaques d’autoconsum fotovoltaic a les cobertes on s’ha retirat el material contaminat amb aquest element nociu per a la salut. En aquest cas els edificis no han de ser habitatges sinó naus que allotgin o hagin allotjat indústries o activitats comercials o agràries. De fet, està pensat especialment per les activitats agropecuàries, moltes de les quals mantenen cobertes amb amiant i tenen pocs recursos per fer la inversió tenint en compte que es tracta de petites explotacions. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha habilitat una web específica amb les bases de la convocatòria i informació per resoldre dubtes.

La convocatòria d’enguany forma part del programa Amiant x plaques que impulsa Acció Climàtica en el marc del Pla nacional per a l’eradicació de l’amiant a Catalunya que es va aprovar el 21 de març i que es planteja l’eliminació fins al 2032 de les estructures d’amiant que existeixen a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró