Salut

salut

Un nou fàrmac obté resultats positius en el càncer de glàndula salival

Investigadors de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron demostren que funciona com a regulador en la progressió dels tumors sòlids

Un nou fàrmac epigenètic ha demostrat que pot combatre els tumors sòlids, especialment en el cas dels càncers de glàndula salival sense altres opcions terapèutiques. Concretament, un grup d’investigadors del Grup de Cap i Coll i de la Unitat de Teràpia Molecular del Càncer (UITM) – CaixaResearch de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) han publicat a la revista Clinical Cancer Research els resultats preliminars d’aquest assaig en la primera fase.

El fàrmac JNJ-64619178, desenvolupat per la farmacèutica Janssen Research & Development, és un inhibidor molt potent i selectiu de la proteïna PRMT5, involucrada en la unió de marques epigenètiques a la seqüència d’ADN.

La primera signant de l’estudi, María Vieito, ha explicat a Efe que la PRMT5 “juga un paper regulador en la progressió dels càncers humans, ja que activa com un interruptor l’expressió de gens associats a la proliferació, invasió i migració de les cèl·lules canceroses.

“Aquest és un dels primers fàrmacs de mecanisme epigenètic que es desenvolupa per a tumors sòlids en humans”, amb l’objectiu de “bloquejar aquesta via de creixement de tumors a nivell epigenètic”, ha afegit Vieito.

L’epigenètica són marques químiques que activen o inactiven l’expressió dels gens: “Podríem dir que els gens són els ingredients d’una recepta i les marques epigenètiques serien les instruccions de la recepta, com quina proporció es posa de cada ingredient”, ha explicat la investigadora.

A banda dels de glàndules salivals, en alguns altres tumors s’han vist progressos, com ara un cas de càncer de pàncrees poc freqüent, que no havia respost a tractaments anteriors, on el fàrmac manté la malaltia sota control des de l’inici de l’assaig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona