Salut

SALUT

El bosc de l’hospital d’Olot arriba als 400 plançons de nadons que hi han nascut

La institució ha repartit prop d’un miler d’arbres des de l’inici d’una iniciativa que vincula les famílies i la natura

El bosquet s’ha quedat petit i ara ja es vol rodejar tot el centre

El bosc dels Tres Roures de l’hospital d’Olot ja té prop de 400 plançons plantats, des de que el 2018 el centre en va començar a donar-ne un per cada nadó que hi neix, segons una informació que genera l’Agència Catalana de Notícies. En realitat, l’hospital n’ha entregat prop d’un miler, però la majoria se l’emporten a un altre lloc per plantar-lo. De fet, ara les famílies que en reben no els queda altra opció que anar a fer aquest ritual a un espai que no sigui el bosquet, ja que s’ha quedat petit i no en caben més. De fet, des del centre volen fer realitat el projecte d’envoltar tot l’hospital d’aquests arbres, com una mostra del que es vol transmetre: “Generar un vincle entre la natura i els infants que neixen en una comarca on el respecte de l’entorn és una qüestió molt important”.

Rodejar de plançons l’hospital d’Olot. Aquest és l’objectiu d’aquest centre des de que el 2018 va posar en marxa la iniciativa ’Un nadó, un arbre’ i que consisteix en regalar un exemplar a les famílies que pareixen al centre. La voluntat inicial era plantar-los al bosc que hi ha a tocar de l’hospital, però ha quedat petit i ara les famílies s’han d’emportar l’arbre i buscar un lloc on plantar-lo. L’objectiu de ’Un nadó un arbre’, explica el pediatra del centre Ferran Campillo, és vincular “una vida amb l’altra”. “Nosaltres diem que estem posant una vacuna que promou la sostenibilitat i la relació amb l’entorn i la natura”, destaca.

En aquest sentit, des de l’hospital d’Olot creuen que també servirà perquè l’infant acabi tenint cura de la natura i se senti “encara més arrelat al territori”. “La Garrotxa és una comarca on la connexió amb l’entorn és un tret distintiu. Amb l’arbre encara ho fem més evident i genera un sentiment més arrelat”, concreta Campillo.

L’entrega dels plançons es fa dues vegades l’any, just a l’entrada del bosc dels Tres Roures. Les famílies venen amb el seu nadó i reben l’arbre per part del centre. La Cristina Sardiner és mare de dues criatures. Tot i que és de Vic, amb la seva parella van tenir clar que volien parir a l’hospital d’Olot. Quan va néixer la seva primera filla els van donar el plançó i ara han rebut el segon amb el naixement de la segona nena.

“Aprofitem per venir a veure com ha crescut el primer arbre i aprofitem per emportar-nos el segon. És una iniciativa que ens sembla genial i als nens també els encanta”, explica. Per la seva banda, la Laia també ha rebut un arbre amb el naixement del seu segon fill. “Amb la Nora encara no donaven l’arbre i quan ens van explicar que ara en tindríem ens va semblar una gran idea. Som d’aquí i ens sembla una molt bona idea”, assenyala.

Un nadó, un arbre’

’Un nadó un arbre’ és un projecte de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica que neix de la mà de l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El programa s’emmarca en la campaña ’Simbiosi: boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden el bosc’, subvencionada pel Departament de Territori i Sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat