Salut

SALUT

Investigadors de l’IRB i el HUAV de Lleida estableixen un nou mètode per conèixer millor l’evolució del càncer de mama

Un equip d’investigadors format per professionals de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) ha establert una nova metodologia per determinar el pronòstic i l’evolució del càncer de mama amb més precisió. Es tracta d’un determinat anàlisi de les plaquetes de la sang, ja que els investigadors han conclòs que poden contribuir a detectar com evolucionarà el tumor i a establir quina és la millor opció de tractament. En concret, la investigació que han dut a terme amb el finançament de l’espectacle ’Mamapop’ apunta que el tumor utilitza la maquinària genètica de les plaquetes per a estendre’s a través del torrent sanguini i per a activar-se amb més força.

L’investigador i facultatiu del HUAV de Lleida, que lidera el projecte, Serafín Morales, ha detallat que aquest procés deixa un “rastre” que permet controlar la càrrega tumoral i esbrinar el recorregut que el càncer farà en el cas de desenvolupar metàstasi. Actualment, s’està portant a terme aquest mètode en uns 150 pacients amb càncer de mama en diferents escenaris i subtipus. “És un projecte continuista, però alguns resultats ja s’han pogut aplicar a les nostres pacients per a poder beneficiar-les”, ha explicat Morales.

La rellevància de la descoberta també està en el fet que el mapa genòmic de les plaquetes és molt més senzill d’aïllar que no pas haver de fer-ho a través de l’estudi de la sang on es barregen moltes altres substàncies, han informat en declaracions a l’ACN. Així, els investigadors apunten que detectant i resseguint la simbiosi que el tumor fa amb la plaqueta es pot avaluar amb major precisió informació sobre la situació real del càncer des de l’inici del diagnòstic i preveure cap a on proliferarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El projecte ReNatura de Mataró desperta l’interès dels veïns

mataró
societat

SAP i SME denuncien l’aglomeració d’efectius de Trànsit de Girona

girona

El canal d’Urgell ajorna el quart reg previst perquè consideren que el desgel i les pluges no són suficients

Mollerussa
societat

PortAventura amplia el projecte Dreams Village amb quatre cases més

Vilaseca/Salou
societat

Una trentena d’activitats per celebrar el Dia Internacional dels Museus

girona

i2CAT i Autopistas s’uneixen per desplegar de forma experimental el 5G i la connexió sense fils a l’autopista C-32

barcelona
societat

Centenars d’universitaris es manifesten a Barcelona contra el “genocidi” a Gaza

barcelona
FIGUERES

Tanca el bar que prohibia l’entrada a les dones

FIGUERES
GIRONA

Salellas lamenta les bretolades contra botigues de ciclisme

GIRONA