Salut

salut

El Trueta crea una biblioteca dirigida a les famílies dels nounats ingressats

El Programa INFA-Neo, impulsat per la unitat de neonatologia de l’hospital Josep Trueta de Girona amb l’objectiu d’acompanyar les famílies dels nounats prematurs amb menys de 30 setmanes de gestació i potenciar el seu rol de cuidadors, creix aquest 2024 amb dues noves accions. La primera consisteix en la programació d’activitats periòdiques dirigides a augmentar els coneixements dels professionals implicats en les cures i la relació amb l’entorn del nadó. I la segona suposarà disposar pròximament d’una biblioteca amb publicacions vinculades amb la criança i les cures en neonatologia, que podrà ser consultada pels familiars dels nadons durant la seva estada a l’hospital.

El nou programa d’activitats formatives s’anomena ‘12 mesos-12 reptes’ i repassa de forma mensual temàtiques destacades dins l’estratègia assistencial dels nounats prematurs i les seves famílies, des del moment en què es detecta l’embaràs de risc, la possible assistència del nadó prematur a la unitat de cures intensives neonatals o el seguiment després de l’alta. Altres temàtiques destacades incloses en el programa són la ‘Golden Hour’, concepte que fa referència al conjunt de procediments que es realitzen durant els primers 60 minuts de vida del nadó prematur i que són importants a l’hora de prevenir i tractar algunes de les dificultats més freqüents que presenten.

Pel que fa a la creació d’una biblioteca especialitzada, la unitat de neonatologia del Trueta vol posar a disposició dels cuidadors dels nounats aquelles publicacions que els ajudin en les tasques vinculades amb la criança i les cures, tant des d’una part més formativa, com lúdica. Els llibres de la INFA-Neoteca, com s’ha anomenat la iniciativa, s’obtenen gràcies a una donació del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) i els familiars dels nadons els podran consultar durant l’estada del nadó a l’Hospital.

Amb l’impuls de la INFA-Neoteca, que entrarà en servei els pròxims dies, es volen potenciar els beneficis de compartir moments de lectura en el desenvolupament neurològic del nadó, més enllà de com sigui de petit. En aquest sentit, hi ha estudis que demostren que llegir contes en etapes tan sensibles del neurodesenvolupament del nadó propicia la millora de les seves capacitats cognitives i augmenta l’activitat cerebral, sobretot en aquelles zones vinculades al llenguatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia