Salut

SALUT

Malgrat obre un grup de suport al CAP per a les famílies que acaben de tenir un nadó

El CAP Dr. Josep Torner i Fors de Malgrat de Mar, que depèn de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) ha posat en marxa, des d’aquest mes de març, un grup de Suport i Acompanyament a la Criança dirigit a les famílies de Malgrat de Mar que acaben de tenir un nadó. El projecte neix, segons els seus responsables, “per acompanyar les famílies en aquesta nova etapa i facilitar-los les eines necessàries per afavorir el desenvolupament saludable en la primera infància.”

La iniciativa consta de quatre sessions grupals i s’ha desplegat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, el Servei Intermunicipal d’Atenció i Prevenció d’Usos de Drogues i Pantalles (RULA) i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) ASPRONIS.

La primera sessió es realitza quan el nadó té 3 mesos i es tracta el tema del cos i la mobilitat amb professionals de fisioteràpia del CDIAP. Dues setmanes després es fa la segona sessió, on una psicòloga referent en benestar emocional, una infermera pediàtrica i una tècnica de prevenció en pantalles del servei RULA exposen a les famílies els aspectes claus sobre les necessitats emocionals i relacionals del nadó.

Quan l’infant ja té 5 mesos es realitza la tercera sessió, on s’introdueix l’alimentació complementària a càrrec d’una dietista-nutricionista de l’atenció primària. La última i quarta sessió es porta a terme quan el nadó té 8 mesos amb un psicòleg i un logopeda del CDIAP i una infermera pediàtrica. Aquí es tracta el tema del desenvolupament, el vincle i la comunicació. Cada mes es va obrint un nou grup amb els nadons que fan els tres mesos.

Aquest projecte sorgeix de la necessitat que planteja la Comissió per l’Èxit Educatiu de Malgrat de Mar, en el qual hi intervenen totes les escoles del municipi, de realitzar una intervenció precoç amb infants i famílies. A partir d’aquí diferents professionals de l’àmbit sanitari, social i educatiu creen un grup de treball i a través de diferents sessions de discussió i reflexió es crea aquest grup de Suport i Acompanyament a la Criança que va lligat al cronograma d’activitats preventives del nen sa de la consulta de pediatria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins