Salut

SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

Els bons resultats obtinguts amb la prova pilot al CAP del barri la Mina de Sant Adrià de Besòs han esperonat el Departament de Salut a estendre a 35 municipis d’arreu del país el programa per combatre l’obesitat infantil. Aquest mes s’ha iniciat el desplegament de les accions de prevenció i abordatge que dirigiran els equips d’atenció primària i comunitària. El programa incideix especialment en l’alimentació, l’activitat física, el suport emocional, l’ús de pantalles, el son, la criança positiva i la participació comunitària. Els equips que hi participen han estat escollits perquè en el seu àmbit d’actuació tenen una prevalença d’excés de pes elevada i més vulnerabilitat social.

El programa ofereix formació per als professionals implicats i té el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). També es treballarà coordinadament amb entitats locals i comunitàries de la zona per identificar els recursos i actius comunitaris, cosa que permetrà fer una intervenció conjunta i afavorir la promoció de la salut des de l’entorn. És el cas de Pineda de Mar, on el regidor de Ciutat Sostenible i Saludable, Santiago Macip, celebra aquest enfocament: “Comparteix les mateixes idees de comunitat amb les quals nosaltres estem treballant en el marc del pla local de salut.” El programa es desenvoluparà de manera progressiva, amb una primera intervenció individual sobre els infants dotant de més recursos l’EAP del municipi. En concret, ampliant les hores de visita de la figura dietista nutricionista. El programa preveu una intervenció, respectuosa i no estigmatitzant, que es farà des d’abans de l’embaràs fins a l’adolescència i se centrarà en l’infant i la família, amb consultes tant individuals com grupals i amb un acompanyament continuat a mitjà i llarg termini. La iniciativa està prioritzada en el pla de salut 2021-2025 i s’avaluarà en aquest marc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.