Salut

Arbúcies manté les protestes indefinidament

Les manifestacions es van repetir ahir a Hostalric, Anglès i altres municipis

En el tancament d'Hostalric, els manifestants, de la plataforma d'“indignats”, va decidir marxar del CAP a mitjanit, tot i que la intenció inicial era passar-hi la nit. Però la manifestació, amb casserolada inclosa, es va repetir ahir al vespre, i es mantenia la possibilitat de fer nit al CAP. A Arbúcies es va fer una crida pels altaveus del poble per afegir-se a la convocatòria de protesta a quarts de nou del vespre, i els convocants, la Plataforma pel Manteniment de les Urgències al CAP, mantenen que les protestes no s'aturaran fins que no es restitueixin les urgències de nit.

El nou sistema per a totes les àrees bàsiques de la Selva interior ha de donar servei a 72.000 persones, des les quals unes 30.000 són a la zona de les Guilleries. A la zona d'Anglès, des d'on es mobilitza el moviment Ter-Brugent, l'alcalde, Pere Espinet, va recordar que l'ambulatori d'Anglès donava servei als municipis de la Cellera, Sant Julià de Llor, Bonmatí, Osor, Susqueda, Amer i Brunyola. Des del Departament de Salut s'insistia ahir que no es demana als usuaris que vagin a Santa Coloma de Farners quan tenen una urgència, sinó que truquin al 112, i a partir d'aquí s'activen els recursos sanitaris adequats. “No estem dient a la gent de Breda que vagi a Santa Coloma. El SEM, que és el que coordina el servei, activarà el recurs més adient en el cas d'una urgència, que pot ser fer desplaçar el metge o fins i tot fer venir un helicòpter”, va comunicar ahir el departament.

Pel que fa a la Selva marítima, les mateixes fonts van assegurar que encara no hi ha data de tancament dels ambulatoris, i que no està clar que el de Lloret de Mar es tanqui a l'octubre. “Ho explicarem properament, i ha veurem la manera com s'estructura”, es diu des del departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins