Societat

Societat

Oci i solidaritat sota el pont

La 3a Under Bridge Besalú aplega unes 11.000 persones

La furgoteca del Superheroi, en memòria de Marc Vergés, esdevé la protagonista

A Besalú, han aconseguit capgirar la percepció que sota el pont s’hi pot viure bé. Ni que sigui per quatre dies, que és el que dura la fira Under Bridge, una iniciativa que ja va arrencar amb èxit el primer any i, en aquesta tercera edició, ja es pot qualificar de plenament consolidada. Al voltant d’unes 11.000 persones hi han assistit, al llarg d’aquests quatre dies, atretes per l’oferta d’oci i lleure, cuinada a base de gastronomia i música, i el lloc, sota el pont romànic de Besalú, únic i incomparable.

Dissabte, Albert Blázquez d’UB Events, l’empresa organitzadora d’aquesta iniciativa privada, ja es mostrava eufòric per l’èxit obtingut, que qualificava d’autèntica “bogeria”. Diu que la idea la van tenir arran del sorgiment de fires com ara el White Summer i, sobretot, per la moda de les furgoteques. Tenien clar que jugaven amb un lloc amb gran potencial, a tocar el riu, amb diferents zones per on establir les furgonetes i l’escenari musical i d’espectacles, per on aquest any han passat des de mags a grups de música com ara Nu, Strawberry Friends, Lluna Plena, Udols de Llop, Wikipop, Cesc i La Nave Bruja, fundadors del grup Ojos de Brujo. Aquests, que ja havien actuat l’edició anterior, com comenta Blázquez, li van assegurar que “mai no havien tocat en un lloc així”. I això que van tocar ahir diumenge, perquè els milers d’assistents de divendres a la nit van poder contemplar en situació privilegiada l’eclipsi lunar.

I si el que un busca és menjar, l’oferta de la desena de furgoteques ha tornat a ser d’allò més que variada. D’entre totes, però, n’ha destacada una, i no només pel menjar, a base d’asado. Originalment es deia Joan & Miquel Gourmet, però per circumstàncies tràgiques de la vida aquest any s’ha rebatejat com El Food Truck del Superheroi. Una malaltia va poder més que el seu propietari, Marc Vergés, i una seixantena d’amics i familiars d’aquest “lluitador i valent” han volgut retre-li un homenatge tirant endavant aquest projecte que tant el va animar l’últim any de la seva vida. En Marc de Can Quei, com recordaven el seu amic Jordi i la seva germana Marta, va comprar la caravana l’any després d’aquella primera edició, fos perquè no podia dedicar tot el temps que hauria volgut al restaurant que regentava, sigui per participar i col·laborar amb aquest esdeveniment que s’ha situat en un lloc destacat del calendari local i comarcal. “Tots hi hem abocat la nostra tristesa per transformar-ho en una autèntica festa en record seu”, declaren. Això sense dir que, el segon dia, les previsions es van desbordar de tanta gent que s’hi va apropar a sopar o a col·laborar. Tots els ingressos, íntegrament, seran destinats a la Fundació More d’investigació oncològica. Cal destacar que els proveïdors hi van col·laborar oferint els productes a preu de cost o regalant-los i que l’organització no els ha cobrat el lloguer de l’espai.

Diversió i gresca sota el pont, però també molta solidaritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva