Educació

Ensenyament

L'AMPA de la Mar Nova ocupa la seu d'Ensenyament a Mataró

Els pares d'aquesta escola de Premià de Mar diuen que no marxaran fins que aconsegueixin evitar el tancament del centre, previst per al curs vinent

Reclamen una reunió amb la consellera del departament, Meritxell Ruiz

Ofensiva de l'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar per evitar-ne el tancament, previst per al curs que ve. Ahir una vintena de pares i mares dels alumnes d'aquest centre van ocupar des de mig matí les instal·lacions dels serveis territorials d'Ensenyament del Maresme, a Mataró, per exigir al departament que no es tanqui la Mar Nova. Els pares estan decidits a romandre en aquestes dependències “indefinidament” fins que es reverteixi la situació de l'escola i exigeixen reunir-se amb la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz (JxSí), per recordar-li que hi ha una resolució aprovada al Parlament que insta el govern a no tancar el centre.

Tot i la reclamació de reunir-se amb la consellera o amb el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, al migdia es va produir a la mateixa seu del Departament d'Ensenyament una llarga trobada amb la directora dels serveis territorials del Maresme i del Vallès Oriental, Carmina Pinya, per mirar de redreçar la situació. Aquesta reunió, però, no va satisfer les demandes dels afectats i van decidir seguir amb la tancada. Tot i això, després de la trobada amb Pinya, les parts s'han instat a continuar parlant durant les pròximes hores.

En la tancada participen, a més de pares i mares de l'AMPA, representants dels sindicats Ustec-Stes (IAC), la CGT, el Moviment Educatiu del Maresme (MEM), la Federació d'AMPA de Catalunya (Fapac) i l'Assemblea Groga. Així mateix, l'acció va tenir el suport de la senadora premianenca d'En Comú Podem Maria Freixanet i del diputat de la CUP al Parlament Carles Riera.

“Ens quedarem aquí tant temps com faci falta, fins que s'apliqui la moratòria aprovada al Parlament”, va assegurar el portaveu de l'AMPA, Jordi Estarlich, que va voler recalcar que “es tracta d'una acció totalment pacífica”. “Aquesta és una acció per posar contra les cordes el Departament d'Ensenyament”, va manifestar el portaveu, que va defensar la necessitat d'aplicar la moratòria d'un any aprovada pel Parlament tot i els vots en contra de Junts pel Sí: “Així podríem seure amb tranquil·litat per discutir el futur de la Mar Nova”, va justificar.

Finalment, Estarlich va voler remarcar que aquesta tancada “també es fa perquè no es tanqui cap més escola pública a tot Catalunya”. En aquest sentit, el portaveu va comentar que, de cara al curs que ve, la Generalitat preveu tancar dos centres: l'un seria la Mar Nova de Premià de Mar i l'altre, el Verge del Rocío, a Sant Vicenç dels Horts. “El que estem defensant és just i val la pena”, va reblar Estarlich, que va recordar que el tancament afectaria fins a un centenar de famílies de 150 alumnes.

Aquesta reivindicació és coneguda des de fa temps, quan l'amenaça del tancament del centre va començar a planar sobre el municipi. En la preinscripció d'aquest curs escolar ja va desaparèixer P3 i l'objectiu per al curs vinent és que l'escola tanqui i s'integri en un altre centre del municipi: l'escola Montserrat.

LA FRASE

Ens quedarem aquí el temps que faci falta, fins que s'apliqui la moratòria aprovada al Parlament
Jordi Estarlich
Portaveu de l'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar

També protagonistes en el ple

L'afer sobre la situació i el futur de la Mar Nova també va ser protagonista absolut del ple de Premià de Mar, que es va celebrar dimecres al vespre. Arran d'unes preguntes fetes per Crida Premianenca (CP) i ERC, a l'oposició, sobre l'estat del procés de tancament de l'escola, es va donar la paraula a l'AMPA del centre, que va exposar els seus greuges a l'equip de govern, i tot plegat va acabar desembocant en un seguit de retrets entre l'AMPA i l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). L'origen d'aquest episodi es remunta a finals de la setmana passada, quan un jutge va denegar la suspensió cautelar del tancament del centre. Segons l'AMPA, aquesta denegació es fonamentaria en un escrit presentat per l'advocada de la Generalitat en què presumptament l'Ajuntament i Ensenyament haurien acordat el tancament de la Mar Nova. Aleshores, l'Ajuntament va emetre un comunicat per desmentir aquestes afirmacions. A més, durant el ple, Buch va sortir al pas de les acusacions dels pares del centre assegurant que havia demanat als serveis territorials que certifiquin que ni ell ni la regidora d'Ensenyament, Esmeralda Calleja (CiU), havien acceptat mai el tancament de l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt