Educació

Ensenyament

Disset escoles i instituts de la regió participen en un pla contra el ‘bullying’

Ensenyament engega un programa per prevenir i aturar l’assetjament

Els alumnes seran l’element clau per vigilar els espais als quals els adults no tenen accés

Disset escoles i instituts de la Catalunya Central han estat seleccionats pel Departament d’Ensenyament per formar part del nou programa #aquíproubullying, per prevenir i aturar l’assetjament escolar. En aquest pla l’alumnat serà un element clau per detectar possibles casos de bullying als espais als quals els adults no tenen accés, com ara el pati o WhatsApp. Dels disset centres que hi participen, nou són d’Osona, quatre de l’Anoia, tres del Berguedà i un del Bages.

Més ciberassetjament

Segons l’enquesta de convivència feta l’any 2016 pels departaments d’Interior i d’Ensenyament als centres educatius d’educació secundària, l’assetjament ha disminuït lleugerament (mig punt percentual respecte a l’edició del 2011), però en canvi ha augmentat l’ús dels mitjans digitals.

El pla de la Generalitat té l’objectiu de posar fi a tots els tipus d’assetjament i s’ha engegat el programa #aquíproubullying, que implica 140 escoles i instituts arreu del país. Dels seleccionats, un 25% són privats concertats i un 75% són centres públics, del quals un 65% són de secundària. El programa té una durada de dos cursos. Durant el primer curs els centres rebran formació i acompanyament per elaborar un projecte específic per a cada centre, i durant el segon curs l’implementaran i l’avaluaran. Amb aquest pla es vol implicar tota la comunitat educativa, especialment els alumnes, que formaran “equips guaites” per a l’educació secundària i “equips per la convivència” a primària. Es tracta que l’alumnat sigui els ulls de mestres i pares en espais on els adults no hi són, com ara els espais de lleure i les xarxes socials. Per aconseguir-ho es formarà estudiants i famílies.

Els centres que participen en el programa són, en el cas d’Osona, les escoles Quatre Vents de Manlleu, Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, Ildefons Cerdà i Sagrat Cor de Centelles, i els instituts Antoni Pous i Argila de Manlleu, Cirviànum de Torelló, Voltreganès de les Masies de Voltregà, Miquel Martí i Pol de Roda de Ter i l’institut Vic, a la capital d’Osona. A l’Anoia, hi participaran l’escola Antoni Gaudí de Santa Margarida de Montbui, el col·legi Escolàpies d’Igualada, i els instituts de Vallbona d’Anoia i de Capellades. En el cas del Berguedà, són l’escola Sant Joan i l’institut Guillem de Berguedà de Berga, i l’institut de Puig-reig. Al Bages, hi participa l’escola Sant Pere de Monistrol de Montserrat.

LA XIFRA

140
centres de tot
Catalunya participen en el programa de la Generalitat #aquíproubullying contra l’assetjament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera