Educació

Els docents acusats per l’1-O neguen cap atac a la policia

Els professors de Sant Andreu de la Barca declaren que el debat de les càrregues policials va sorgir dels alumnes

Els professors de l’institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca, investigats pels suposats comentaris despectius que haurien fet a classe contra la policia arran de la violència de l’1 d’octubre, van negar ahir els fets davant de la Guàrdia Civil. En la declaració davant de la fiscalia per les denúncies de diverses famílies del centre, els sis docents dels onze que han de declarar van explicar que el debat sobre les càrregues policials que es va dur a terme el dia 2 d’octubre va sorgir dels alumnes, després que es fes un minut de silenci a l’institut contra la violència.

La fiscalia va citar ahir els sis professors en el marc d’una investigació oberta per un delicte d’incitació a l’odi i, en casos puntuals, també d’amenaces, després que alguns pares d’alumnes van denunciar que els nens, fills de guàrdies civils, van arribar a casa plorant pels comentaris en contra seu que havien sentit a classe.

Els docents van contestar durant dues hores les preguntes de la fiscalia a la Ciutat de la Justícia, que van ser “molt concretes, sobre els fets ocorreguts en una hora i una classe determinades durant el 2 d’octubre”, segons va explicar la directora dels serveis territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Núria Vallduriola, a les portes de l’edifici judicial. Vallduriola va remarcar que aquell dia l’institut El Palau va fer una concentració silenciosa “en defensa de la no-violència, com es va fer pràcticament a tot arreu”. La directora va afegir que no s’hi va llegir cap manifest.

Davant les acusacions d’algunes famílies del centre pels suposats comentaris despectius dels professors cap a la Guàrdia Civil, Vallduriola va assegurar que el debat va ser “democràtic” i que cap professor va cometre cap falta, i que si hi va haver algun comentari “efusiu” per part d’algun alumne, aquest va ser reconduït pels docents per garantir el respecte entre tots els estudiants. També va negar que cap professor assenyalés cap alumne per ser fill de guàrdia civil, com algunes famílies han dit per les xarxes socials, i va recordar que al centre no hi ha hagut mai cap problema pel fet de tenir tants alumnes fills d’agents d’aquest cos armat, que té una comandància molt a prop de l’institut.

Vallduriola va sortir en defensa de la professionalitat dels docents i va lamentar que els pares haguessin optat per la via judicial per fer arribar les seves queixes en lloc de la del Departament d’Ensenyament.

La comunitat educativa ha denunciat en els últims mesos l’assetjament de què són objecte els mestres, amb nombroses acusacions d’adoctrinament i atacs al model d’escola catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona
SALUT

Castelldefels inicia les obres del tercer CAP

Castelldefels
Urbanisme

Barcelona dota la Teixonera de més habitatge i un nou parc urbà

Barcelona
MEDI AMBIENT

La població de cabra salvatge del massís del Port , recuperada

ARNES
societat

Unes 300 persones ocupen una platja de Mallorca per denunciar la massificació turística

barcelona