Educació

Professors de Català a Secundària de Catalunya Nord solidaris amb IES el Palau

Adverteixen què “això que ara us passa a vosaltres ens podria arribar a qualsevol de nosaltres. En cap territori estem protegits contra la infravaloració i el menyspreu de la nostra professió”

El Col·lectiu de Professors de Català a Secundària (conformat per uns 50 docents del sistema públic, a Catalunya Nord) ha enviat la seva solidaritat a les professores i professors de l’Institut el Palau de Sant Andreu de la Barca,

En el text enviat des de la Catalunya Nord s’hi pot llegir “assistim amb estupor a la investigació a la qual esteu sotmesos per motius purament professionals, és a dir: per haver parlat dels fets del 1-O a classe, per haver donat als alumnes l’oportunitat de compartir els seus sentiments, per haver-los deixat la veu i el dret a expressar-se en un sentit o altre, per haver volgut tractar a l’aula temes d’actualitat que afecten tant el jovent com tota la població en general. En definitiva, per fomentar entre els alumnes el debat i el sentit crític.”

Els professors de català del sistema públic d’educació de l’estat francès consideren que “la campanya judicial i mediàtica contra vosaltres és sobretot un atac a la llibertat d’expressió i de pensament. Uns drets fonamentals que es veuen amenaçats al Principat, cosa que ens inquieta.”

Així mateix els professors nord-catalans denuncien “les grans campanyes mediàtiques d’alguns sectors polítics que criden a queixar-se anònimament de professors i/o centres i que són l’origen de la denúncia que us afecta. Aquestes campanyes obren el terreny a la denigració de la nostra professió, assenyalant els educadors com a culpables, posant en dubte el seu professionalisme i la seva neutralitat. Trobem lamentable la recent campanya d’atacs personals, amb la publicació de les vostres fotos. Ens dol molt pensar que avancem cap a un model en què l’ensenyament amb valors i ètica professional es pugui veure menyspreat, criticat i manipulat.”

Igualment lamenten que “el sistema educatiu sud-català, basat en la immersió lingüística en la nostra llengua i que tants bons resultats ha assolit, sigui posat en dubte. Un sistema que coneixem bé gràcies als nombrosos intercanvis que fem des de Catalunya Nord, que sovint ens serveixen d’exemple i ens donen eines per aplicar a les nostres aules.”

Adverteixen, els ensenyants de català al sistema públic francès què “això que ara us passa a vosaltres ens podria arribar a qualsevol de nosaltres. En cap territori estem protegits contra la infravaloració i el menyspreu de la nostra professió. Malgrat això, les dificultats que puguem viure pel camí de la docència, mai guanyaran la satisfacció de la feina ben feta i del reconeixement dels alumnes i de les famílies. Fruit d’això, gaudiu d’un gran respecte i d’un ampli reconeixement social al vostre poble i entre els vostres alumnes, tal i com podem llegir a les xarxes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure tornen a la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona
SALUT

Castelldefels inicia les obres del tercer CAP

Castelldefels