Educació

Justícia cedeix finalment l’antiga presó de Figueres a Ensenyament

Els consellers Aragonès, Bargalló i Capella van escenificar ahir la signatura que posa fonaments a la futura construcció de l’escola Carme Guasch

La signatura de l’acord entre el vicepresident Aragonès (Patrimoni) i els consellers Capella (Justícia) i Bargalló (Ensenyament) va escenificar-se ahir al pati de l’antiga presó al carrer Sant Pau de Figueres. Un tràmit ja anunciat fa unes setmanes –que es feia imprescindible des de feia mesos– i que es va culminar amb l’acte de rúbrica de l’acord: la presó, que pertany a Patrimoni de la Generalitat, passarà a ser gestionada ara per Ensenyament. Aquest traspàs era necessari per posar en funcionament el mecanisme burocràtic que hauria de culminar amb la construcció de l’escola Carme Guasch, que fa 12 anys que està en barracons, en uns terrenys adjacents a la presó. Està encara per decidir quin serà l’ús que es donarà a l’edifici de la presó.

Al març, el director general de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Antoni Massegú, va anunciar l’inici de la tramitació del projecte constructiu de la nova escola Carme Guasch. La redacció del projecte es preveu que tingui encara un recorregut mínim d’un any. Tot i això, el director general ja no es va comprometre a donar terminis, tot i que va deixar clar que el projecte ja avançava. Aquella col·laboració farà que sigui l’Ajuntament qui financi la redacció del projecte. Qui executarà la redacció serà, però, Ensenyament.

Abans de fer-se tot això, però, calia fer la cessió perquè fos Ensenyament qui liderés el projecte. El conseller Bargalló va evitar ahir també posar terminis i va explicar que, a partir d’ara, es debatrà com ha de ser la nova escola. El cost de la redacció del projecte costarà a l’Ajuntament uns 325.000 euros.

Va ser el nou alcalde de Figueres, Jordi Masquef –que debutava en aquest acte com a nou batlle de la ciutat–, qui va reclamar a la Generalitat una partida per fer front a la construcció en el pressupost de l’any vinent. Masquef va demanar al conseller Bargalló que Ensenyament cedís els jardins i l’aparcament del costat per habilitar pàrquing gratuït a la zona. El conseller d’Economia, Pere Aragonès, va afirmar que el pas fet ahir simbolitzava el projecte de valors republicans i va anunciar que el govern apostarà per Ensenyament “com a eina de futur” i que l’acord d’ahir demostra que “es tanquen presons per obrir escoles”.

LA XIFRA

325.000
euros.
El cost del projecte de l’escola Carme Guasch és aquest i el pagarà l’Ajuntament de Figueres.

LA DATA

2006
barracons.
L’escola Carme Guasch va néixer el 2006 com a CEIP Nou. Des de llavors ha estat en barracons.

LA FRASE

Es tanquen presons per obrir escoles
Pere Aragonès
VICEPRESIDENT I CONSELLER D’ECONOMIA DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Manifest crític amb la gestió de la seguretat a presons

Barcelona
societat

Alerten d’estafes telefòniques per cobrar impostos municipals a Granollers

GRANOLLERS

Mataró impulsa una campanya contra els estigmes de la salut mental

mataró
girona

L’Ajuntament comença la campanya anual de control del mosquit tigre

GIRONA
societat

Arrenca el Rec.0 d’Igualada reivindicant la compra presencial

Igualada
PALAFRUGELL

S’obre el Parc Territorial, una nova zona verda de 10.000 metres quadrats

PALAFRUGELL

L’hospital crea una consulta especialitzada en el control de l’asma greu

Viladecans
MEDI AMBIENT

Els pagesos del Baix volen més aigua

barcelona
girona

Endesa crea una anella elèctrica al barri de Montilivi per reforçar el servei

GIRONA