Educació

Educació

“Compartim el que ens inspira, a Salt”

Tercera edició de la trobada d’estudiants de la vila

Més d’una desena d’alumnes relaten la seva experiència en el programa Erasmus

La Maryam Driouch i la Siham Khrourouch, dues antigues alumnes de l’Institut Salvador Espriu de Salt que actualment estan cursant el grau de dret a la UdG, van ser les encarregades de presentar i conduir ahir un fòrum ple de relats personals, inspiradors i motivacionals, que serveixen a molts de mirall. A les set de la tarda, es va iniciar a Les Bernardes la tercera trobada d’estudiants de Salt. Un esdeveniment que enguany va tenir com a principal eix temàtic els programes de mobilitat internacional, com l’Erasmus. Hi van assistir, entre altres, el regidor d’Educació, Fermí Cunill, i l’alcalde del municipi, Jordi Viñas, qui va donar la benvinguda oficial. Va subratllar que aquest esdeveniment era absolutament útil i d’interès per a “tots aquells i aquelles alumnes que busquen experiències més enllà de les aules i volen conèixer món, mitjançant estades a altres països per estudiar, treballar, fer-hi pràctiques o un voluntariat”. “Aquest fòrum projecta una imatge molt potent de Salt, dels èxits dels seus estudiants, dels seus esforços i del treball que duen a terme per aconseguir arribar al més lluny possible; i, alhora, es posa en valor la feina educativa que es fa a la vila”, va afegir. Viñas va felicitar, a més, els organitzadors, especialment els alumnes i els docents que impulsen la jornada, com el professor de filosofia Xavier Serra Besalú.

A continuació hi va haver una ponència del periodista i excorresponsal Martí Anglada. Va recordar que “la mobilitat ajuda a obrir els ulls” i que l’Erasmus és “una ocasió d’or”: “La clau és viatjar estudiant i tenir curiositat. Un alumne obert intel·lectualment és un doble Erasmus.” A tots aquells interessats, la Naila Freixes, responsable del servei de mobilitat internacional de joventut al Gironès, els va animar a visitar l’Estació Espai Jove de Girona: “D’opcions n’hi ha moltíssimes. Val la pena planificar-ho bé i amb temps. És un pas important i és bo saber quins són els vostres somnis i idees.” D’altra banda, la periodista Ester Bertran va moderar un col·loqui en què diversos estudiants van explicar la seva experiència a l’estranger (alguns van intervenir de manera virtual, ja que estan actualment fora). Hi van participar Júlia Suñer, Marcos Olivera, Laura Fierro, Eric Salinas, Zaira Martínez, Sheila Pareja, Noèlia Avilés, Maria Xicoira, Joaquim Fontané, Maria Serra i Dani Moreno. Van compartir anècdotes i impressions del seu pas per Xina, Alemanya, França, Polònia, Dinamarca, Àustria, Suïssa, el Regne Unit... Tots van coincidir que l’Erasmus és una bona oportunitat per viatjar, aprendre idiomes, per acostumar-se als canvis, conèixer nous horitzons, aprofundir millor en un mateix i que, sens dubte, és “una experiència bonica i totalment recomanable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia