Educació

La nova escola Fanals de Platja d’Aro, pel curs 2020/21

El ple municipal aprova el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat per cofinançar un pressupost màxim de 3,48 milions per al centre

El municipi avança els diners i el 2022 n’haurà recuperat la meitat que hi posarà Ensenyament

El ple de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha donat llum verd, per unanimitat, al conveni entre el consistori i la Generalitat per sufragar, a parts iguals entre les dues administracions, les obres del nou edifici de l’escola Fanals. És la mateixa fórmula que ja va permetre accelerar la construcció de les noves instal·lacions de Vall d’Aro, però el primer tinent d’alcalde, Maurici Jiménez, que ha assumit les competències d’Educació, destaca que hi han introduït “alguns canvis” per agilitar les obres.

En concret, Jiménez destaca que aquest cop l’acord faculta el consistori a dur la tramitació del projecte, la contractació i la direcció dels treballs. “Suposarà més càrrega de feina per a l’Ajuntament, però marcarem el ritme i la interlocució amb l’AMPA i el consell escolar serà directa, per adaptar l’edifici a les necessitats.”

L’escola va començar a funcionar ja fa una dècada, el curs 2008/09, en mòduls provisionals a tocar de l’escola Estanys. Jiménez diu que ara restarà formalitzar l’acord i començar a adequar i urbanitzar els terrenys, que ja van cedir al desembre al departament. La previsió és fer aquestes tasques en paral·lel a la contractació del projecte i les obres, de manera que l’edifici pugui entrar en servei “a finals del 2020”, amb el curs començat però mirant de traslladar-hi l’activitat a inicis del 2021.

Segons l’acord, l’import màxim dels treballs serà de 3,48 milions, amb aportacions màximes d’1,74 milions per part de cada administració. L’Ajuntament, però, s’avé a assumir possibles sobrecostos i començar a cobrar a partir del 2020, mig milió anual l’any vinent i el 2021, i els 742.000 euros restants, el 2022. Per l’edil, avançar els diners no suposa un gran problema, perquè han previst un préstec en el nou pla econòmic financer. I en el cas de l’escola Vall d’Aro van haver d’assumir els interessos dels diners compromesos per la Generalitat amb una pòlissa de crèdit que ara s’estalviaran. Jiménez també ha reconegut la feina feta pels regidors que han passat per l’àrea en els darrers anys, com ara David Prohías i Miquel Àngel Chamorro.

LA XIFRA

3,84
milions
és el pressupost màxim de les obres de la nova escola Fanals, que pagaran al 50% consistori i Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva